Potmaat: 15 cmHoogte: ± 50 cmStandplaats: Normaal daglicht

Alocasia Gageana Variegata Olifantsoor

Alocasia Gageana Variegata

Alocasia Gageana Variegata Olifantsoor

 79,95

De Alocasia Gageana variegata is een bijzondere kamerplant met prachtige, grote bladeren. De bladeren hebben een sierlijke uitstraling met de diepgroene kleuren met gele variegatie, gedragen door lange stengels. Een echte blikvanger in je interieur!

Lees verder...

 79,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Alocasia Gageana Variegata is een bijzondere plant. De enorme, groene bladeren zijn gedecoreerd met gele, (ook wel aurea genoemd) variegatie. Variegatie is een kleurverschil in het blad.

De Alocasia wordt ook wel olifantsoor of reuzentaro genoemd vanwege de enorme bladeren. Veel dieren gebruiken de bladeren dan ook als beschutting tegen harde regen. De stengels van de Alocasia houden veel water vast en zijn daarom erg stevig. Om overtollig water af te voeren ‘gutteren’ de bladeren. Dit betekent dat er druppels door de stam en nerven via het blad eruit wordt geperst.

 

Let op! – Het sap dat uit de bladeren en stengels van de Alocasia Gageana Variegata komt kan irriterend zijn voor de huid. Bij inname kan deze plant ook licht giftig zijn, dus pas op met huisdieren en kinderen.

Lichtbehoefte – Om een plek met veel indirect licht zal deze plant zijn grootte behouden! Een plek bij het raam op het oosten is perfect, maar zorg er wel voor dat deze Alocasia de tijd krijgt om te wennen aan het licht.

Water geven – Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Bij te veel of te weinig water kunnen de stengels gaan hangen en afsterven. Om de gele variegatie mooi te houden, is het van belang de luchtvochtigheid op peil blijft.

 

Lees alles over Alocasia verzorging.

 

*De geleverde plant kan verschillen van de plant afgebeeld op de productfoto’s, maar heeft bladeren van gelijke grootte en variegatie.

Extra informatie

Potmaat

15 cm

Hoogte

± 50 cm

Standplaats

Normaal daglicht