Potmaat: 15 cmHoogte: ± 70 cmStandplaats: Normaal daglicht

Alocasia Longiloba Olifantsoor

Alocasia Longiloba

Alocasia Longiloba Olifantsoor

 34,95

De Alocasia Longiloba is een bijzondere plant die je niet in elke woonkamer ziet! Met zijn prachtige zilveren nerven en enorme, pijlvormige bladeren staat deze plant prachtig in jouw interieur.

Lees verder...

 34,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Alocasia Longiloba is een zeldzame plant en voornamelijk in dit formaat kom je deze plant niet gauw tegen. Deze Alocasia heeft blauwegroene, pijlvormige bladeren met opvallende zilveren nerven, waardoor hij zich echt onderscheidt van andere Alocasia’s. Een leuk feitje; deze kamerplant maakt een metamorfose door! De nieuwe bladeren van de Longiloba beginnen met een gesloten sinus (de ruimte tussen de twee ‘oortjes’ aan de bovenkant van het blad) en naarmate de plant ouder wordt, neemt de sinus meer een ingesneden V vorm aan.

De Alocasia Longiloba is voor het eerst ontdekt in de Filippijnen. Later kwamen onderzoekers erachter dat het waarschijnlijk de Alocasia Lowii was, maar dat deze zich door een andere leefomgeving anders heeft ontwikkeld. De naam Longiloba komt van longilobus, wat een verwijzing is naar de hoge ‘lobben’, de boogjes aan de bovenkant van het blad. In de natuur kunnen de bladeren tot wel 1 meter worden!

 

Let op! – Het sap dat uit de bladeren en stengels van de Alocasia Longiloba komt kan irriterend zijn voor de huid. Bij inname kan deze plant ook licht giftig zijn, dus pas op met huisdieren en kinderen.
Lichtbehoefte – Op een plek met veel indirect licht zal deze plant zijn grootte behouden! Een plek bij het raam op het oosten is perfect, maar zorg er wel voor dat deze Alocasia de tijd krijgt om te wennen aan het licht.
Water geven – Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, omdat bij te veel of te weinig water de stengels kunnen hangen en afsterven. Daarnaast kan deze plant een hogere luchtvochtigheid wel waarderen, dus we raden aan een schaaltje water naast de plant te zetten.

 

Lees alles over Alocasia verzorging.

 

*De geleverde plant kan verschillen van de plant afgebeeld op de productfoto’s, maar heeft bladeren van gelijke grootte.

**Als de temperatuur onder de 5 graden ℃ daalt wordt deze plant van een gratis heatpack voorzien bij zendingen naar België. Deze wordt automatisch aan je bestelling toegevoegd. De heatpack verwarmt je plant tot 40 uur lang, waardoor deze ook met koude temperaturen veilig wordt geleverd.

Extra informatie

Potmaat

15 cm

Hoogte

± 70 cm

Standplaats

Normaal daglicht