Hoogte: ± 160 cmStandplaats: Normaal daglichtPotmaat: 34 cmDiervriendelijk: Licht giftigWaterbehoefte: Gemiddeld, Veel

Alocasia Macrorrhiza Olifantsoor

Alocasia Macrorrhiza

Alocasia Macrorrhiza Olifantsoor

 83,95

De Alocasia Macrorrhiza (Olifantsoor) herken je meteen met zijn grote groene bladeren. Hij komt oorspronkelijk uit de tropen van Azië.

Lees verder...

 83,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Levering binnen 1-5 werkdagen

Beschrijving

Let op: voor dit product geldt een levertijd van 1-5 dagen. Er geldt een kleine toeslag voor verzending van extra grote planten naar België.

De Alocasia Macrorrhiza (Olifantsoor) herken je meteen met zijn grote groene bladeren. Hij komt oorspronkelijk uit de tropen van Azië, waar de grote bladeren ook wel als schuilplaats worden gebruikt. Junglebewoners zoeken Alocasia’s graag op als bescherming tegen een regenbui. Deze kamerplant is 160 cm hoog en kan groeien tot ongeveer 200 cm. De bladeren van deze Olifantsoor staan meestal naar boven gericht, zodat de nerven mooi zichtbaar zijn.

Let op – Na verloop van tijd kan de Alocasia Macrorrhiza één kant op gaan staan: de plan groeit naar het licht. Om dit te voorkomen, kun je de plant regelmatig een kwartslag draaien. De Alocasia kan soms wat druppelen, een proces wat guttatie heet. Dit kan soms voor vlekken zorgen en een lichte irritatie op de huid veroorzaken Zet de kamerplant dus niet op een gevoelige ondergrond, zoals een houten vloer en let op bij verpotten.
Lichtbehoefte – De Alocasia Macrorrhiza houdt van een plekje met veel daglicht, maar zet hem niet in de volle zon. De plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien, maar direct zonlicht kan de bladeren doen verbranden, wat resulteert in gele of zwarte vlekken.
Water geven – Zorg ervoor dat de grond nooit helemaal uitdroogt en altijd licht vochtig blijft. Bij te veel of te weinig water gaan de stengels namelijk hangen, wat je natuurlijk wilt voorkomen.

Hoe wordt mijn Alocasia Macrorrhiza verzonden?

Deze grote kamerplant wordt geleverd in een kweekpot. Alle extra grote kamerplanten worden verzonden in speciale verzenddozen. Deze zorgen ervoor dat jouw planten niet om kunnen vallen tijdens het transport. Zo beschadigen ze niet en worden ze in goede conditie bij jou thuis geleverd.

Houd er rekening mee dat de hoogte van de plant 10% kan afwijken (hoger of lager) dan de hoogte (inclusief pot) die is aangegeven in de productomschrijving.

Extra informatie

Hoogte

± 160 cm

Standplaats

Normaal daglicht

Potmaat

34 cm

Diervriendelijk

Licht giftig

Waterbehoefte

Gemiddeld, Veel