Potmaat: 17 cmHoogte: ± 60 cmStandplaats: Normaal daglicht

Alcosia Micholitziana Frydek

Alocasia Micholitziana Frydek

Alcosia Micholitziana Frydek

 24,95

De Alocasia Micholitziana, ook wel Frydek genoemd, is een bijzondere kamerplant. De fluwelen bladeren met opvallende witte…

Lees verder...

 24,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Alocasia Micholitziana, ook wel Frydek genoemd, is een bijzondere kamerplant. De fluwelen bladeren met opvallende witte nerven maken dit een echte eyecatcher. De Alocasia Micholitziana Frydek is een bijzondere kamerplant met prachtige diepgroene bladeren en witgroene nerven, die haast licht lijken te geven. De plant wordt ook wel ‘Alocasia Green Velvet’ genoemd, dankzij het fluweelachtige blad. Het is een relatief zeldzame plant en daarom maar beperkt verkrijgbaar!

De Alocasia Frydek komt van origine uit de Filipijnen en groeit daar in de laaggelegen delen van de tropische regenwouden. De Frydek is relatief laag groeiend en bevind zich in een warme en vochtige omgeving. Een leuk feitje: Alocasia Micholitziana is de officiele naam van deze plant, Frydek is eigenlijk de variegata variant. Een botanische onderzoeker heeft de groene Alocaisa Micholitziana per ongeluk ‘Frydek’ genoemd. Sindsdien is deze plant beter bekend onder de naam Frydek.

Let op! – De Alocasia Micholitziana komt uit een tropische omgeving. Vanwege de kou en lage luchtvochtigheid in de winter, kan het zijn dat de plant een aantal bladeren verliest. In de zomer groeien er snel weer een aantal bij.
Lichtbehoefte – Zet de plant op een lichte plek, het liefst met indirect licht. Een aantal uur direct ochtend zonlicht kan de Frydek ook prima hebben! Bij een te donkere plek gaan de stengels hangen.
Water geven – Vanwege zijn tropische achtergrond is het goed de grond licht vochtig te houden door de plant regelmatig kleine beetjes water te geven. Voorkom dat er een laagje water onderin te pot ontstaat, om wortelrot en bruine bladeren te voorkomen.

 

Lees alles over Alocasia verzorging. Bekijk alle Alocasia planten.

Extra informatie

Potmaat

17 cm

Hoogte

± 60 cm

Standplaats

Normaal daglicht