Potmaat: 21 cmHoogte: ± 75 cmStandplaats: Normaal daglichtDiervriendelijk: Licht giftigWaterbehoefte: Gemiddeld, Veel

Alocasia Portadora Olifantsoor

Alocasia Portadora

Alocasia Portadora Olifantsoor

 26,95

De Alocasia portadora is een groene kamerplant met prachtige grote bladeren. De bladeren hebben een sierlijke uitstraling met geribbelde randen, gedragen door lange…

Lees verder...

 26,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Alocasia portadora is een groene kamerplant met prachtige grote bladeren. De bladeren hebben een sierlijke uitstraling met geribbelde randen, gedragen door lange stengels. Een echte blikvanger in je interieur! Alocasia’s komen van oorsprong uit Azië, waar de bladeren tot wel een meter lang kunnen worden!  De lokale bewoners eten de knollen van de Alocasia, maar wij raden dat vooral af, daar is deze kamerplant veel te mooi voor!

De Alocasia wordt ook wel olifantsoor of reuzentaro genoemd vanwege de enorme bladeren. Veel dieren gebruiken de bladeren dan ook als beschutting tegen harde regen. De stengels van de Alocasia houden veel water vast en zijn daarom erg stevig. Om overtollig water af te voeren ‘gutteren’ de bladeren, waardoor er druppels door de stam en nerven via het blad eruit wordt geperst.

Let op! – Het sap van de Alocasia portadora die uit de bladeren of stengels komen kan irriterend zijn voor de huid. Bij inname kan deze plant ook licht giftig zijn, dus pas op met huisdieren en kinderen.
Lichtbehoefte – Op een plek met veel indirect licht zal deze plant zijn grootte behouden! Een plek bij het raam op het oosten is perfect, maar zorg er wel voor dat deze Alocasia de tijd krijgt om te wennen aan het licht.
Water geven – Zorg ervoor dat de grond lichtvochtig blijft, omdat bij te veel of te weinig water de stengels gaan hangen en afsterven.

 

Lees alles over Alocasia verzorging.

Extra informatie

Potmaat

21 cm

Hoogte

± 75 cm

Standplaats

Normaal daglicht

Diervriendelijk

Licht giftig

Waterbehoefte

Gemiddeld, Veel