-23%
Potmaat: 9 cmHoogte: ± 11,5 cmStandplaats: Normaal daglicht

Alocasia Silver Dragon Variegata Olifantsoor

Alocasia Silver Dragon Variegata

Alocasia Silver Dragon Variegata Olifantsoor

 169,95

De Alocasia Silver Dragon Variegata is een zeldzame plant met prachtig generfde bladeren. De kamerplant heeft een zilverachtige/metallic glans met witte variëgatie. Een echte koningin in jouw urban jungle.

Lees verder...

 169,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Alocasia Silver Dragon Variegata is een unieke plant en ontzettend zeldzaam. De zilveren variant is al een ontzettend populaire plant, maar de bijzondere bonte versie heeft zich inmiddels ook kenbaar gemaakt. De bladeren zijn zilver met witte vlekken die zich geleidelijk over het blad verspreiden. Prachtig!

Van oorsprong komt de Alocasia uit de tropen van Zuidoost-Azië. Specifiek op Borneo zul je de plant veel aantreffen. Echter kom je de variegata versie niet zo snel tegen; dit verschijnsel komt zelden voor. In de natuur zullen de zilveren delen overheersen en zal de variëgatie uiteindelijk verdwijnen. Dit komt omdat deze witte delen geen fotosynthese kunnen uitvoeren. Daarom is het van belang deze plant extra goed te verzorgen!

 

Let op! – Het sap dat uit de bladeren en stengels van de Alocasia komt kan irriterend zijn voor de huid. Bij inname kan deze plant ook licht giftig zijn, dus pas op met huisdieren en kinderen.
Lichtbehoefte – Op een plek met veel indirect licht zal deze plant zijn grootte behouden! Een plek bij het raam op het oosten is perfect, maar zorg er wel voor dat deze Alocasia de tijd krijgt om te wennen aan het licht.
Water geven – Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, omdat bij te veel of te weinig water de stengels kunnen hangen en afsterven. Daarnaast kan deze plant een hogere luchtvochtigheid wel waarderen, dus we raden aan een schaaltje water naast de plant te zetten.

 

Lees alles over Alocasia verzorging.

 

*De geleverde plant kan verschillen van de plant afgebeeld op de productfoto’s, maar heeft bladeren met gelijke variëgatie.

 

Extra informatie

Potmaat

9 cm

Hoogte

± 11,5 cm

Standplaats

Normaal daglicht