-11%
Potmaat: 9 cmHoogte: ± 20 cmStandplaats: Normaal daglicht

Alocasia Zebrina Variegata Olifantsoor

Alocasia Zebrina Variegata

Alocasia Zebrina Variegata Olifantsoor

 84,95

De Alocasia Zebrina Variegata is een zeldzame kamerplant. Hoewel de groene variant erg populair is, is de bonte variant nét iets specialer. Een musthave voor de plantenverzamelaar!

Lees verder...

 84,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Alocasia Zebrina behoort tot een van de meest populaire tropische planten van dit moment. Deze bijzondere variegata variant maakt hem nóg iets specialer. Deze plant is een echt collectors item voor de bijzondere planten verzamelaar. De groene delen van de bladeren steken mooi af tegen de witte variegata delen. Het prachtige zebrapatroon op de stengels maakt het geheel compleet.

De Alocasia Zebrina komt van oorsprong uit het tropische gedeelte van Azië. Deze plant wordt ook wel olifantsoor genoemd, vanwege de enorme grootte die de bladeren aan kunnen nemen. Dieren in het regenwoud gebruiken de bladeren ook wel om onder te schuilen. Leuk feitje: herbivoren zien de stengels van de plant niet! Deze dieren zijn vaak kleurenblind en door het gestreepte patroon op de stengels van de Zebrina is de plant goed gecamoufleerd.

 

Let op! – Deze Alocasia Zebrina Variegata is wat gevoeliger dan de groene variant, vanwege de bonte bladeren. Door de plant een hoge luchtvochtigheid, voldoende voeding, water en licht te geven stimuleer je de variegatie. Variegatie blijft een mutatie en er is geen garantie dat dit doorzet.

Lichtbehoefte – De Alocasia Zebrina staat graag op een lichte plek, eventueel met een paar uurtjes direct zonlicht. Bij een raam op het noorden of oosten is daarom perfect!

Water geven – Zorg ervoor dat de grond nooit helemaal uitdroogt en altijd licht vochtig blijft. Bij te veel of te weinig water gaan de stengels namelijk hangen, wat je natuurlijk wilt voorkomen. Lees alles over Alocasia verzorging. De Alocasia kan soms wat druppelen, een proces wat guttatie heet. De plant laat overtollig water namelijk los via de bladeren, en dit kan soms voor vlekken zorgen.

 

Lees alles over Alocasia verzorging.

 

*De geleverde plant kan verschillen van de plant afgebeeld op de productfoto’s, maar heeft vergelijkbare variegatie.

**Als de temperatuur onder de 5 graden ℃ daalt wordt deze plant van een gratis heatpack voorzien. Deze wordt automatisch aan je bestelling toegevoegd. De heatpack verwarmt je plant tot 40 uur lang, waardoor deze ook met koude temperaturen veilig wordt geleverd.

 

Extra informatie

Potmaat

9 cm

Hoogte

± 20 cm

Standplaats

Normaal daglicht