-20%
Potmaat: 9 cmHoogte: ± 20 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglicht

Amydrium Medium Silver

Amydrium Medium Silver

Amydrium Medium Silver

 23,95

De Amydrium Medium Silver is een zeldzame kamerplant die bekend staat om zijn blauwe/zilveren kleur. De plant ondergaat een…

Lees verder...

 23,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Amydrium Medium Silver is een zeldzame kamerplant die bekend staat om zijn blauwe/zilveren kleur. De plant ondergaat een transformatie van ovale bladeren, naar bladeren met inkepingen. Een echte aanwinst voor je plantencollectie! Amydrium Medium Silver is een prachtige bijzondere plant. De Amydrium is een echte klimmer, met karaktereigenschappen van de Monstera, Philodendron en Epipremnum. De bladeren hebben een blauwe/zilveren kleur met de textuur van een krokodillenhuid. Naarmate de plant groter wordt, komen er inkepingen in het blad, ook wel ‘fenestraties’ genoemd. De plant ondergaat een indrukwekkende transformatie van stekje naar grote plant. Een bijkomend voordeel; het is een relatief makkelijke plant die erg snel groeit!

De Amydrium komt oorspronkelijk uit de regenwouden van Zuidoost-Azië. In de natuur gebruikt deze plant zijn luchtwortels om tegen stammen in omringende bomen te klimmen. Om te voorkomen dat de plant ‘uitlopers’ maakt (lange stam zonder bladeren), is het aan te raden de plant tegen een mospaal te zetten.

Let op! – De Amydrium Medium Silver is erg geschikt als terrariumplant, omdat de plant een hoge luchtvochtigheid nodig heeft. Bij een te lage luchtvochtigheid zullen de bladeren bruine randen krijgen. In de juiste omstandigheden is het een snelle groeier!
Lichtbehoefte – Hoewel de Amydrium veel licht kan weerstaan, groeit deze plant beter in half schaduw. Zet de plant in de schaduw van andere planten of plaats hem iets verder van de lichtbron vandaan.
Water geven – Houd de grond lichtvochtig. Zorg voor een goed doorlatende bodem, door bijvoorbeeld boomschors of perliet door de aarde te mengen.

 

Lees alles over kamerplanten verzorging.

Extra informatie

Potmaat

9 cm

Hoogte

± 20 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht