Anthurium

De Anthurium, oftewel flamingoplant, is een exotische kamerplant. Er zijn allerlei bloeiende flamingoplanten, met roze, rode of paarse bloemen. Voor liefhebbers van groene kamerplanten zijn er ook Anthuriums zonder bloemen. Deze soorten springen in het oog dankzij de opvallende, lichte nerven. Voor ieder interieur is er wel een perfecte Anthurium!

Anthurium kopen

De Anthurium is een sierlijke, tropische kamerplant die ook wel flamingoplant wordt genoemd. Deze bijnaam heeft de plant te danken aan zijn bloemen, schutbladeren en lange stengels. Met een beetje fantasie lijken de bloemen net op mini-flamingo’s, zeker bij de soorten met roze schutbladeren. Je leest het goed, de schutbladeren zijn roze. De bloem is het staafvormige gedeelte dat uit het schutblad steekt. De schutbladeren zijn glanzend wit, rood, roze, paars, groen of oranje. De Anthurium Andreanum en Anthurium Jaguar zijn voorbeelden van Anthuriums met veel kleur. Wanneer je liever een groene plant hebt kan je het beste de Anthurium Clarinervium kopen.

Anthurium oorsprong

De flamingoplant komt oorspronkelijk uit de tropen van Brazilië, Peru, Ecuador, Venezuela en Colombia. Hij werd in 1876 ontdekt door de Franse botanicus Eduard André, die ook de Orchidee en Bromelia heeft ontdekt. Deze avonturier nam de plantensoorten mee naar Europa. De naam ‘Anthurium,’ is afgeleid van het Griekse ‘anthos,’ wat bloei betekent, en ‘oura,’ wat staart betekent. Een naam die deze bijzonder bloeiende plant op het lijf is geschreven!

Benieuwd hoe je deze plant moet verzorgen? Lees hier meer over Anthurium verzorging.