Anthurium

De Anthurium, oftewel flamingoplant, is een exotische kamerplant. Er zijn allerlei bloeiende flamingoplanten, met roze, rode of paarse bloemen. Voor liefhebbers van groene kamerplanten zijn er ook Anthuriums zonder bloemen. Deze soorten springen in het oog dankzij de opvallende, lichte nerven. Voor ieder interieur is er wel een perfecte Anthurium!

Anthurium kopen

Jouw Anthurium koop je bij Plantje.nl! Dit is een sierlijke, tropische kamerplant die ook wel flamingoplant wordt genoemd. Deze naam heeft de plant te danken aan zijn bloemen, schutbladeren en lange stengels. Met een beetje fantasie lijken deze net op mini-flamingo’s, zeker bij de soorten met roze schutbladeren. De schutbladeren van de Anthurium worden vaak verward met de bloem. De bloem is in feite het staafvormige gedeelte dat uit het schutblad steekt. De schutbladeren zijn glanzend wit, rood, roze, paars, groen of oranje. Hoewel veel Anthurium soorten bloemen hebben, zijn er ook varianten zonder. De bekendste soort is de Anthurium clarinervium: een groene kamerplant met grote, hartvormige bladeren en opvallende nerven.

Anthurium oorsprong

De flamingoplant komt van oorsprong uit de tropen van Brazilië, Peru, Ecuador, Venezuela en Colombia. Hij werd in 1876 ontdekt door de Franse botanicus Eduard André, die ook de Orchidee en Bromelia heeft ontdekt. Hij nam deze plantsoorten mee naar Europa. De naam ‘Anthurium,’ is afgeleid van het Griekse ‘anthos,’ wat bloei betekent, en ‘oura,’ wat staart betekent. Een naam die deze bijzonder bloeiende plant op het lijf is geschreven!

Bestel de Anthurium online

Wanneer je jouw Anthurium online koopt bij Plantje.nl, komt deze direct van de kweker. De plant maakt een korte tussenstop bij ons, en wordt zorgvuldig thuisbezorgd. Nadat je de flamingoplant hebt gekocht, word je goed op de hoogte gehouden van de bezorging. Wij laten het weten zodra jouw bestelde plant(en) bij de vervoerder zijn aangekomen, en wanneer deze worden bezorgd. Wil je een kamerplant cadeau geven? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres! Bij het kopen van de Anthurium kun je eventueel de gegevens van de ontvanger noteren, en een persoonlijk bericht toevoegen. De plant wordt dan direct bij hem of haar bezorgd, met jouw bericht op een mooie ansichtkaart.