Potmaat: 12 cmHoogte: ± 30 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglichtDiervriendelijk: Licht giftigWaterbehoefte: Gemiddeld

Anthurium Andreanum Roze Flamingoplant

Anthurium Andreanum

Anthurium Andreanum Roze Flamingoplant

 11,95

Haal vrolijkheid in huis met deze makkelijk te onderhouden roze Anthurium! Met haar glanzende en prachtig roze-gekleurde bladeren fleurt deze flamingoplant…

Lees verder...

 11,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

Haal vrolijkheid in huis met deze makkelijk te onderhouden roze Anthurium! Met haar glanzende en prachtig roze-gekleurde bladeren fleurt deze flamingoplant elke huiskamer op! De Anthurium andreanum is een populaire kamerplant met opvallende roze bloemen. Door de kleur en de vorm van deze bloemen haal je met dit exemplaar echt een tropische sfeer in huis! De flamingoplant ziet er altijd goed uit, want deze kamerplant pronkt het hele jaar met zijn bloemen. Vaak worden de roze schutbladeren van de Anthurium andreanum aangezien voor bloemen, maar de echte bloemetjes zitten binnenin op de kolf. Doordat deze kamerplant geen grote verzorgingswensen heeft, is het ook een perfecte keuze voor beginnende plantliefhebbers.

De naam Anthurium is een samentrekking van de woorden Anthos (bloei) en Oura (staart), die verwijzen naar de kleurrijke bladeren en bloemen. Oorspronkelijk komt de Anthurium uit Zuid-Amerika. De Franse landschapsarchitect ontdekte de Anthurium andreanum in 1876 toen hij op expeditie was door het Andesgebergte. Zoals je al kunt raden, vernoemde hij deze soort Anthurium naar zichzelf.

Let op! – De flamingoplant komt oorspronkelijk uit een tropische omgeving. Af een toe een goede sproeibeurt met water is welkom. Het jonge blad en de kolven van de Anthurium zijn licht giftig en kunnen leiden tot misselijkheid en braken.
Lichtbehoefte – Te veel direct zonlicht kan de bladeren een gele gloed geven en is niet bevorderlijk voor de bloei van de bloemen. Normaal daglicht met enkele meters van het raam is perfect.
Water geven – De Anthurium is geen groot waterverbruiker, maar houdt wel van een vochtige grond.

 

Lees alles over kamerplanten verzorging.

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

± 30 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht

Diervriendelijk

Licht giftig

Waterbehoefte

Gemiddeld