Potmaat: 17 cmHoogte: ± 55 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglichtDiervriendelijk: Niet giftig

Araucaria Heterophylla Kamerden

Araucaria

Araucaria Heterophylla Kamerden

 21,95

De Araucaria heterophylla, beter bekend als de kamerden of tafelden, is een ideale vervanger voor de kerstboom. Prachtig groen, makkelijk om te verzorgen én verliest geen naalden. Een plant die tijdens de kerst kan dienen als kerstboom.

Lees verder...

 21,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Araucaria heterophylla, beter bekend als kamerden of tafelden, is een ideale vervanger voor de kerstboom. Prachtig groen, makkelijk om te verzorgen én verliest geen naalden. Bovendien is de kamerden ook na kerst een mooie boom om in huis te hebben. De kamerden komt van oorsprong uit Norfolk Island, een autonoom eiland in de stille oceaan. De kamerden komt hier zelfs zo vaak voor, dat hij op de vlag staat afgebeeld. In de natuur kan de Araucaria heterophylla metershoog worden. Thuis houdt deze kamerplant zich gelukkig een beetje in, maar met goede verzorging kan hij toch zo’n 2 meter hoog worden.

Handig aan de kamerden is dat deze plant normaal gesproken geen naalden verliest. Dat maakt de Araucaria heterophylla een handig alternatief voor de klassieke kerstboom. Verliest de kamerplant toch wat naalden? Dan gaat er iets mis met de verzorging. Bekijk of de kamerden genoeg licht en water ontvangt, en of de luchtvochtigheid niet te laag is.

Let op! –  De kamerden houdt van een hoge luchtvochtigheid. Zet deze plant daarom niet in de buurt van de verwarming.
Lichtbehoefte –  Zet de Araucaria heterophylla in de halfschaduw of in indirect zonlicht.
Water geven –  De potgrond mag een beetje opdrogen tussen gietbeurten door.

Lees alles over kamerplanten verzorging.

Extra informatie

Potmaat

17 cm

Hoogte

± 55 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht

Diervriendelijk

Niet giftig