Hoogte: ± 10 cmPotmaat: 6 cm

Aspidogyne argentea (Juweel orchidee) – P 6 cm

Aspidogyne argentea

Aspidogyne argentea (Juweel orchidee) – P 6 cm

 13,95

De Aspidogyne argentea, beter bekend als de juweel orchidee, is een kleine zeldzame kamerplant. Opvallend aan deze plantsoort is het zilverachtige blad.

Lees verder...

 13,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Levering binnen 1-3 werkdagen

Beschrijving

De Aspidogyne argentea, beter bekend als Jewel Orchid, is een zeldzame kamerplant. Opvallend aan deze plantsoort zijn de zilverachtige gloed en sierlijke bladranden, die qua patroon lijken op de Macodes Petola. Van oorsprong komt de Jewel Orchid uit Zuid Amerika, met name Venezuela, Brazilië, Paraguay en Argentinië.

Belangrijk om te weten is dat dit plantje orchideeën potgrond nodig heeft. Zorg er dan ook voor dat je dit in huis hebt als je de Jewel Orchid gaat verpotten. Je kunt de plant ca. een jaar na aankoop verpotten. We raden aan om dit tijdens het voorjaar te doen. De Aspidogyne argentea verlangt een lichte standplaats uit de zon en een hoge luchtvochtigheid. Om de luchtvochtigheid op peil te houden is het belangrijk om de plant regelmatig te besproeien en om de plant nooit in de buurt van de verwarming te plaatsen. De verwarming brengt de luchtvochtigheid in huis namelijk ontzettend omlaag.

Juweel orchidee water geven

Zorg ervoor dat je de Juweel Orchidee eenmaal per 9 á 10 dagen goed water geeft. De beste manier om dit te doen is door het plantje 10 minuten in een laagje met water te zetten zodat de wortels het vocht kunnen opnemen. Haal de plant er na 10 minuten direct weer uit om te voorkomen dat de plant verdrinkt. Laat de plant uitlekken voordat je deze weer in de sierpot zet. Het is heel belangrijk om ervoor te zorgen dat de wortels van de plant nooit in een laagje met water staan en dat het water altijd kan weglopen. Wij raden aan om hydrokorrels te gebruiken voor de juiste drainage.

 

Extra informatie

Hoogte

± 10 cm

Potmaat

6 cm