BESTSELLER
Hoogte: ± 5 cmPotmaat: 6 cm

Macodes Petola (Juweelorchidee)

Macodes Petula

Macodes Petola (Juweelorchidee)

 16,95

De Macodes Petola is een klein zeldzaam kamerplantje die ook wel juweelorchidee wordt genoemd. Deze bijnaam heeft de plant te danken aan de goudkleurige, bliksemvormige nerven op het kleine groene blad. Bijzonder!

Lees verder...

 16,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Macodes Petola is een bijzondere, zeldzaam kamerplantje die ook wel juweelorchidee wordt genoemd. Deze bijnaam heeft de plant te danken aan de goudkleurige nerven op het kleine groene blad. Deze nerven, die lijken te gloeien, hebben veel weg van kleine bliksemschichten. Je zult deze kleine Macodes Petola niet zo gauw tegen komen. Dit kleine kunstwerk is een echte must have voor iedere plantenfan!

Belangrijk om te weten is dat dit plantje orchideeën potgrond nodig heeft. Zorg er dan ook voor dat je dit in huis hebt als je de juweelorchidee gaat verpotten. Je kunt de plant ca. een jaar na aankoop verpotten. We raden aan om dit tijdens het voorjaar te doen. De Macodes Petola verlangt een lichte standplaats uit de zon en een hoge luchtvochtigheid. Om de luchtvochtigheid op peil te houden is het belangrijk om de plant regelmatig te besproeien en om de plant nooit in de buurt van de verwarming te plaatsen. De verwarming brengt de luchtvochtigheid in huis namelijk ontzettend omlaag.

Macodes Petola water geven

Zorg ervoor dat je de plant eenmaal per 9 á 10 dagen goed water geeft. De beste manier om dit te doen is door het plantje 10 minuten in een laagje met water te zetten zodat de wortels het vocht kunnen opnemen. Haal de plant er na 10 minuten direct weer uit om te voorkomen dat de plant verdrinkt. Laat de plant uitlekken voordat je deze weer in de sierpot zet. Het is heel belangrijk om ervoor te zorgen dat de wortels van de plant nooit in een laagje met water staan en dat het water altijd kan weglopen. Wij raden aan om hydrokorrels te gebruiken voor de juiste drainage.

Extra informatie

Hoogte

± 5 cm

Potmaat

6 cm