Roos van Jericho Selaginella Lepidophylla

Roos van Jericho Selaginella Lepidophylla

 7,95

De Selaginella Lepidophylla, beter bekend als de Roos van Jericho, is een zeer speciaal verschijnsel en heeft een bijzondere eigenschap. Deze plant kan 100 jaar zonder water en zodra het in aanraking komt met water zal het langzaam tot leven komen. Bijzonder!

Lees verder...

 7,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Selaginella lepidophylla, beter bekend als de roos van Jericho of opstandingsbloem, is een zeer speciaal verschijnsel en heeft een bijzondere eigenschap. Deze plant kan namelijk 100 jaar zonder water. Zodra het in aanraking komt met water zal het langzaam tot leven komen en zich binnen enkele uren van een dorre bol open vouwen naar een groene roos.

De bijnaam ‘valse roos van Jericho’ is afgeleid van de echte roos van Jericho die Anastatica Hierochuntica heet. Deze komt oorspronkelijk uit de woestijnen van Afrika. De roos is een mos soort die zich voortplant door middel van sporen. In het wild wordt de plant door de wind verplaatst. Wanneer het een plas water tegenkomt vouwt hij zich uit, en na een aantal dagen droogt hij weer op en rolt hij weer verder door de woestijn.

In Bijbelse geschriften wordt deze roos ook wel Mariaroos genoemd, omdat de roos symbool staat voor de openende hand van Maria. Daarnaast wordt de roos gebruikt om geluk, vrede en harmonie over te brengen. Verder is de roos ook een ontzettend origineel cadeau!

Hoe het werkt:

  1. Vul een schaaltje met water en leg de roos er bovenop.
  2. Na een paar uur zie je de roos al een beetje uitvouwen. Na 24 uur zie je de roos wat groener worden en zich volledig uitvouwen.
  3. De roos kun je ongeveer 7 dagen in een laagje water laten staan. Daarna leeg je het schaaltje en laat je de roos weer opdrogen.
  4. Als de roos helemaal is opgedroogd, kun je deze weer in het doosje doen en jarenlang op een droge en donkere plek bewaren. Na een paar weken kun je het stappenplan eventueel weer doorlopen!

 

Zie hoe het werkt: