Bananenplant

De Bananenplant, ook wel bekend als Musa, is een groene kamerplant met grote bladeren. Deze bladeren zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook heel nuttig. De Bananenplant is namelijk een luchtzuiverende plant, die de luchtvochtigheid binnen op peil houdt. Verzorg je hem goed, dan kan deze kamerplant heel snel groeien. Een echte aanwinst in jouw interieur!

Bananenplant kopen

Jouw bananenplant koop je bij Plantje.nl! Dit is een tropische kamerplant met grote bladeren. Je kent de plant misschien ook wel als Musa, bananenboom of dwergbanaan. Er zijn ruim 400 soorten Musa’s, maar als voor binnen koop je bijna altijd de Musa tropicana of de Musa dwarf Cavendish. Deze bananenplanten zijn wat kleiner van stuk, in vergelijking met alle andere soorten. Vandaar de bijnaam, dwergbanaan. Maar laat je hier niet door in de war brengen. De bananenplant kan binnen alsnog wel 2 meter groot worden, mits je hem goed verzorgt. Wil je hier meer over weten? Lees hier alles over Musa verzorging.

Bananenplant oorsprong

De bananenplant komt van oorsprong uit de tropische regenwouden van Zuidoost-Azië en Australië. Zijn tropische oorsprong zie je direct terug in de grote, frisgroene bladeren. In zijn natuurlijke omgeving produceert de bananenplant natuurlijk bananen. Binnen zal dit helaas niet gebeuren, maar toch pluk je echt de vruchten van deze plant. Je haalt met een bananenplant namelijk echt een tropische, fijne sfeer in huis. Bovendien kan de plant behoorlijk snel groeien! Verzorg je hem goed, dan produceert de plant tijdens de lente en zomer regelmatig een nieuw blad.

Bestel de bananenplant online

Wanneer je jouw bananenplant online koopt bij Plantje.nl, komt deze direct van de kweker. De plant maakt een korte tussenstop bij ons, en wordt zorgvuldig thuisbezorgd. Nadat je de bananenplant hebt gekocht, word je goed op de hoogte gehouden van de bezorging. Wij laten het weten zodra jouw bestelde plant(en) bij de vervoerder zijn aangekomen, en wanneer deze worden bezorgd. Wil je een kamerplant cadeau geven? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres! Bij het kopen van de Musa kun je eventueel de gegevens van de ontvanger noteren, en een persoonlijk bericht toevoegen. De plant wordt dan direct bij hem of haar bezorgd, met jouw bericht op een mooie ansichtkaart.