-24%
BUNDELVOORDEEL
Hoogte: ± 40 cmStandplaats: Normaal daglicht, Volle zon

Tropical Duo Bananenplant & Strelitzia

Tropical Duo

Tropical Duo Bananenplant & Strelitzia

 18,95

Dit Tropical Duo bestaat uit een bananenplantje en een Strelitzia reginae. De Strelitzia is een exotische verschijning, met donkergroene bladeren. De Musa is juist wat lichter, met karakteristieke roodbruine vlekken. Samen steken…

Lees verder...

 18,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

Dit Tropical Duo bestaat uit een bananenplantje en een Strelitzia reginae. De Strelitzia is een exotische verschijning, met donkergroene bladeren. De Musa is juist wat lichter, met karakteristieke roodbruine vlekken. Samen steken deze tropische kamerplanten jouw interieur mooi in de jungle-sferen. Het bananenplantje is een tropische kamerplant met Aziatische en Australische wortels. De plant wordt ook wel bananenplant of dwergbanaan genoemd, maar laat je niet verwarren door deze laatste bijnaam. De Musa tropicana kan uiteindelijk – met de juiste verzorging – wel 2 meter hoog worden in de woonkamer! De Strelitzia reginae komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en is familie van het Bananenplantje. Hoe de Strelitzia aan haar naam komt? Die heeft ze te danken aan de vrouw van de Engelse koning George III: Charlotte van Mecklenburg-Strelitz. Zij had (net als jij) een grote liefde voor planten.

Let op! – Zet het bananenplantje en de Strelitzia nooit in de buurt van de verwarming. De luchtvochtigheid is hier namelijk te laag.
Lichtbehoefte – Zet het bananenplantje en de Strelitzia op een zeer lichte plek met indirect zonlicht. Je kunt de Stelitzia ook op een plek met direct zonlicht zetten, zolang je deze hier geleidelijk aan laat wennen. Het bananenplantje mag alleen tijdens de winter in de volle zon staan, en ook deze kamerplant moet hier ook even aan wennen.
Water geven – Houd de potgrond van dit Tropical Duo constant vochtig – maar niet nat! Dit doe je door de kamerplanten regelmatig kleine beetjes water te geven. Zorg voor een hoge luchtvochtigheid door de planten regelmatig te besproeien, idealiter met regenwater.

Het is mogelijk dat er scheuren in de bladeren van de Strelitzia zitten. Dit is moeilijk te voorkomen doordat er veel nerven in het blad zitten. De grote bladeren wegen ook meer en het is heel natuurlijk dat de bladeren scheuren. Het geeft je plant een unieke en robuuste uitstraling.

Lees alles over Bananenplant verzorging & Musa (Bananenplant) verzorging.

Extra informatie

Hoogte

± 40 cm

Standplaats

Normaal daglicht, Volle zon