-14%
Hoogte: ± 70 cmPotmaat: 19 cmDiervriendelijk: Niet giftigStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglicht, SchaduwWaterbehoefte: Veel

Calathea Ornata Pauwenplant

Calathea Ornata

Calathea Ornata Pauwenplant

 23,95

De Calathea Ornata is een prachtige kamerplant die ook wel Calathea Pinstripe of Pinstripe plant wordt genoemd. Deze bijnamen heeft de plant te danken aan…

Lees verder...

 23,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Calathea Ornata is een prachtige kamerplant die ook wel Calathea Pinstripe of Pinstripe plant wordt genoemd. Deze bijnamen heeft de plant te danken aan zijn bijzondere bladtekening: groen met roze, penseelachtige strepen. Van oorsprong komt de Calathea uit de jungle van Zuid-Amerika. Hier geniet hij van de vochtige en schaduwrijke omgeving, die je thuis het beste na kunt bootsen. Zet de plant daarom niet in het zonnetje en zorg voor een hoge luchtvochtigheid. Leuk om te weten is dat de bladeren van de Calathea Ornata ‘s avonds dichtvouwen en ‘s morgens weer openen! Overdag zie je dus vooral de groen met roze-gestreepte bladeren. Wanneer de bladeren ‘s avonds dichtvouwen toont de plant de paarskleurige onderkant van zijn bladeren.

Let op! –  Calathea’s worden ook wel diva’s genoemd. Ze zijn prachtig, maar veeleisend. Geef de plant regelmatig wat aandacht en liefde; dan komt het helemaal goed!
Licht – Calathea’s worden ook wel schaduwplanten genoemd. Ze doen het dan ook goed op een plekje in de halfschaduw. Pas op met direct zonlicht.
Water geven – Zorg ervoor dat de grond van de Calathea Ornata altijd licht vochtig blijft. Als de grond te veel uitdroogt zullen de bladeren gaan krullen. Zorg voor een hoge luchtvochtigheid.

Lees alles over Calathea verzorging.

Extra informatie

Hoogte

± 70 cm

Potmaat

19 cm

Diervriendelijk

Niet giftig

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht, Schaduw

Waterbehoefte

Veel