-25%
Potmaat: 14 cmHoogte: ± 40 cmStandplaats: Halfschaduw

Calathea Yellow Fusion

Calathea Yellow Fusion

Calathea Yellow Fusion

 29,95

De Calathea Yellow Fusion is een zeldzame plant die je niet in elke woonkamer tegenkomt. Deze diva heeft wat extra verzorging nodig vanwege zijn lichte bladeren, maar zijn prachtige uiterlijk is het zeker waard! De Calathea brengt kleur in je huis en is een echte aanrader voor de plantenliefhebber.

Lees verder...

 29,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

Let op! Deze planten zijn  kneusjes vanwege de mindere kwaliteit. De plant op de laatste twee foto’s is de plant die daadwerkelijk wordt verkocht en laat de dorre randen zien. 

De Calathea Yellow Fusion is een bijzondere kamerplant, die erg op de Calathea White Fusion lijkt. Je raadt het al, de variëgatie (het kleurverschil) in de bladeren is geel in plaats van wit. De lange bladeren zijn geel tot lichtgroen gekleurd, met een ribbelige omtrek en prachtige, donkergroene strepen over het blad. De achterkant van het blad is paars, wat een mooi contrast geeft!

In het wild vind je deze plant voornamelijk in de tropen van Zuid-Amerika, waar hij in de schaduw van andere bomen en planten groeit. De Calathea houdt van een schaduwrijk plekje, waardoor hij ook wel ‘schaduwplant’ wordt genoemd. Onderzoekers denken dat Calathea’s hun bladeren overdag openvouwen om meer licht op te kunnen vangen. ‘s Avonds zouden ze weer sluiten zodat hun groeiritme niet wordt verstoord door het licht van de maan. Mocht je ‘s avonds iets horen ritselen, dan zou dit het wel eens het geluid van de sluitende bladeren kunnen zijn!

 

Let op! – Deze plant houdt vanwege zijn tropische achtergrond van een hoge luchtvochtigheid. Zet hem daarom ook niet dichtbij een verwarming, maar op een vochtige plek zoals de keuken of de badkamer om bruine randen te voorkomen. Daarnaast kun je een schaaltje water onder de sierpot plaatsen of de plant naast een luchtbevochtiger zetten.

Lichtbehoefte – De Calathea Yellow Fusion heeft net als andere bonte planten iets meer liefde nodig, omdat de gele delen van het blad geen fotosynthese kunnen uitvoeren. Zorg ervoor dat er geen direct zonlicht op de bladeren komt, maar een plekje met veel indirect licht is wel belangrijk.

Water geven – Het van belang dat de bodem vochtig blijft, maar er geen water onder in de pot blijft staan. Deze zeldzame plant wordt ook wel een diva genoemd, maar met de goede verzorging groeit hij enorm snel!

 

Lees alles over Calathea verzorging.

 

* Als de temperatuur onder de 5 graden ℃ daalt wordt deze plant van een gratis heatpack voorzien. Deze wordt automatisch aan je bestelling toegevoegd. De heatpack verwarmt je plant tot 40 uur lang, waardoor deze ook met koude temperaturen veilig wordt geleverd.

Extra informatie

Potmaat

14 cm

Hoogte

± 40 cm

Standplaats

Halfschaduw