Potmaat: 21 cmHoogte: ± 110 cmDiervriendelijk: Niet giftigStandplaats: Halfschaduw

Caryota Mitis Vissenstaartpalm

Caryota Mitis

Caryota Mitis Vissenstaartpalm

 42,95

Caryota Mitis, ook wel bekend als vissenstaartpalm of zachte vinnetjespalm, is een bijzondere kamerplant om te zien. Zijn bladeren lijken net…

Lees verder...

 42,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

Caryota Mitis, ook wel bekend als vissenstaartpalm of zachte vinnetjespalm, is een bijzondere kamerplant om te zien. Zijn bladeren lijken net kartelige vissenstaarten. Caryota Mitis groeit van nature in tropische gebieden. Vooral in Azië, maar ook in andere werelddelen. Hier kan de plant wel 12 meter hoog worden! Bijzonder: als de vissenstaartpalm zijn maximale hoogte heeft bereikt, kan hij bloeien. Deze bloemen lijken van een afstand net op parelkettingen.

Let op! – Maakt de Caryota Mitis weinig nieuwe bladeren aan? Dan staat deze mogelijk te ver bij het raam vandaan. Tijdens de winter is het normaal dat de plant weinig nieuwe bladeren aanmaakt, maar tijdens de lente en zomer zou dit regelmatig moeten gebeuren. Als de bladeren lichter van kleur worden of zelfs geel worden, staat de kamerplant waarschijnlijk te dicht bij het raam.
Lichtbehoefte – De vissenstaartpalm kan goed tegen wat schaduw. Zet de plant op een plek in de halfschaduw, waar hij maximaal 3 uur direct zonlicht per dag ontvangt.
Water geven – Houd de potgrond constant vochtig door de Caryota Mitis regelmatig een kleine scheut water te geven. Geef liever niet een grote hoeveelheid water in één keer. Zo voorkom je ook dat de potgrond te vochtig of nat wordt, waar de kamerplant niet goed tegen kan.

Lees alles over kamerplanten verzorging.

Extra informatie

Potmaat

21 cm

Hoogte

± 110 cm

Diervriendelijk

Niet giftig

Standplaats

Halfschaduw