Hoogte: ± 55 cmKleur: Potmaat: 21 cm

Croton Petra (Codiaeum vertakt) – P 21 cm

Croton Petra

Croton Petra (Codiaeum vertakt) – P 21 cm

 14,95

De Croton Petra (Codiaeum vertakt) is een kleurrijke kamerplant. Opvallend mooi vanwege de gekleurde bladeren en ‘herfstachtige’ look.

Lees verder...

 14,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Croton Petra (Codiaeum vertakt) is een kleurrijke kamerplant. Opvallend mooi vanwege de gekleurde herfstachtige bladeren. Van oorsprong komt de Croton uit Zuidoost Azië, waar de plant wel 3 meter hoog kan worden. Als kamerplant blijft de Croton gelukkig een stuk kleiner. Wel is het aan te raden om de plant in het najaar licht bij de snoeien, om deze mooi compact te houden. Draag hierbij handschoenen, aangezien het witte sap in de takken kan irriteren bij aanraking en giftig is bij inname. Wil je jouw Croton Petra-collectie uitbreiden? Je kunt ‘m gemakkelijk stekken. Gebruik hiervoor een kort, jong takje met meerdere blaadjes eraan.

Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft door regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Zo voorkom je ook dat er een laagje water onderin de pot komt te staan, wat wortelrot kan veroorzaken. Zet de plant op een zeer lichte tot mild zonnige plaats. Zorg er alleen tijdens de zomer voor dat de plant niet in direct zonlicht staat.

Extra informatie

Hoogte

± 55 cm

Kleur
Potmaat

21 cm