Hoogte: ± 15 cmKleur: Potmaat: 12 cm

Echeveria Miranda – P 12 cm

Echeveria Miranda

Echeveria Miranda – P 12 cm

 9,95

De Echeveria Miranda komt oorspronkelijk uit de Mexicaanse woestijn. Deze sierlijke vetplant is makkelijk te verzorgen, en kun je bijna overal kwijt.

Lees verder...

 9,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Echeveria Miranda is een vetplantje (Crassulaceae) dat van origine uit de Mexicaanse woestijn komt. Om in deze droge, hete omgeving te overleven, slaat de plant zijn waterreserves op in de dikke blaadjes, stengels en wortels. Daardoor kan de Echeveria Miranda lange perioden van droogte overleven: in Mexico én in jouw woonkamer. Als de kamerplant genoeg water heeft opgeslagen, kan hij wel 2 tot 3 weken zonder.

Qua standplaats heeft de Echeveria Miranda geen specifieke voorkeuren. Je kunt de plant op een zonnige plek, een lichte plek of zelfs in de halfschaduw plaatsen. In de zomer kun je de Echeveria ook buiten zetten. Laat de potgrond tussen gietbeurten geheel opdrogen, en geef de plant alleen direct op de potgrond water. Als er water op de bladeren of in de roos van de kamerplant blijft staan, kan deze namelijk gaan rotten.

Heeft jouw Echeveria Miranda afgestorven/dorre blaadjes? Dan heeft deze waarschijnlijk teveel water gehad. Zorg ervoor dat je de potgrond goed laat opdrogen voordat je weer water geeft, en verwijder de dorre bladeren. Zo heeft de plant minder kans op ziektes of rot, en is er meer ruimte voor nieuw blad.

 

Extra informatie

Hoogte

± 15 cm

Kleur
Potmaat

12 cm