Extra grote kamerplanten

Met een extra grote kamerplant tover je jouw woonkamer, slaapkamer of kantoor in één keer om. Deze blikvangers zijn 150 cm tot wel 230 cm hoog. Elke grote kamerplant wordt zorgvuldig thuisbezorgd, eventueel met grote pot naar keuze. Geef jouw interieur een groene boost met een van onze extra grote kamerplanten! 

Filter
Alle soorten
Productcategorieën
Potmaat
Hoogte Plant
Standplaats
Diervriendelijk
Prijs

Extra grote kamerplanten kopen

Grote kamerplanten kunnen veel betekenen in jouw woonkamer, slaapkamer op kantoor. Met een grote plant geef je elke ruimte direct een rustgevende, groene uitstraling. Veel xl planten hebben luchtzuiverende kwaliteiten, wat betekent dat ze schadelijke stoffen uit de lucht filteren. Luchtzuiverend of niet, alle kamerplanten hebben een positief effect. De aanwezigheid van planten vermindert stress en verbetert onze stemming. Met het kopen van een extra grote kamerplant investeer je daarom niet alleen in jouw interieur, maar ook in jezelf!

Bestel je een grote kamerplant online bij Plantje.nl, dan wordt zorgvuldig bij jou thuisbezorgd. De kwaliteit van jouw nieuwe plant wordt goed gewaarborgd, zodat deze straks prachtig in jouw woonkamer, kantoor of slaapkamer kan schitteren.

Grote plantenpot

Maak jouw grote kamerplant compleet met een grote plantenpot! Op de productpagina van elke grote plant vind je een selectie grote plantenpotten, die perfect bij deze kamerplant passen. Kies een pot die goed bij jouw interieur past, en laat deze samen met de grote plant thuisbezorgen.

Vóór je een grote plant koopt

Bij het kopen van een grote plant, zijn er een paar zaken om rekening mee te houden:

1. De hoogte van het plafond 

Een standaard plafond is gemiddeld 240 tot 260 cm hoog. Houd hier rekening mee bij de aanschaf van jouw extra grote kamerplant. We raden aan om een plant te kiezen die ca. 50 centimeter lager is dan de hoogte van jouw plafond. Zo krijgt hij voldoende ruimte om te groeien. Bovendien zal de pot ervoor zorgen dat de plant hoger uitvalt.  

2. De hoogte van het raam 

Zorg ervoor dat jouw grote kamerplant voldoende licht kan ontvangen, van top tot teen. Zorg ervoor dat het raam minimaal 25 centimeter hoger is dan de plant. Dit is vooral belangrijk voor de bovenkant van de plant. Indien dit deel geen zonlicht ontvangt, kunnen deze bladeren bruin worden.

Houd er ook rekening mee dat de levertijd van onze extra grote kamerplanten tussen de 1 – 5 dagen ligt. Je ontvangt een track & trace code, zodat je jouw bestelling kunt volgen.

Zijn de kamerplanten op deze pagina iets te groot? Neem ook een kijkje bij onze grote kamerplanten. Deze zijn een slag kleiner, wat het makkelijker maakt om er een plekje voor te vinden.

Hoge kamerplant of een plant met grote bladeren

Bij het kiezen van een grote kamerplant is het belangrijk om rekening te houden met de ruimte. Heb je bijvoorbeeld een hoog plafond? Dan kun je kiezen voor een hoge kamerplant. Dit past niet alleen goed bij het interieur, maar geeft jouw hoge kamerplant ook voldoende ruimte om te groeien.

Is jouw plafond niet zo hoog, of ben je gewoon op zoek naar een breed groeiende plant? Planten met grote bladeren groeien vaak meer in de breedte. Denk bijvoorbeeld aan de Alocasia of Monstera. Sommige planten met grote bladeren kunnen ook vrij hoog worden. De Strelitzia, ook wel bekend als paradijsvogelplant, is hier een goed voorbeeld van.

Grote plant woonkamer

Een grote plant in de woonkamer maakt alle verschil. Je haalt de natuur écht naar binnen, met alle voordelen van dien. Meer groen in huis is ontspannend, maakt je creatiever en het ziet er natuurlijk onwijs mooi uit.

Elke grote kamerplant op deze pagina is geschikt voor in de woonkamer. De keuze hangt vooral af van jouw voorkeur, het interieur en hoeveel licht de plant kan ontvangen. Houd hier rekening mee bij het kiezen van een grote plant voor jouw woonkamer. Sommige kamerplanten hebben meer licht nodig, en hebben dus een plekje dicht bij het raam nodig. Heb je hier ruimte voor, en staat het mooi in het interieur? Dan heb je jouw match gevonden!

Ben je juist op zoek naar een grote kamerplant voor een donkerder hoekje, kies dan een grote plant die goed tegen schaduw kan. Bij het uitkiezen van een grote plant voor de woonkamer is het ook belangrijk om rekening te houden met de verzorging. Ben je goed in het verzorgen van planten, of juist niet? Voor iedere plantenliefhebber is er wel een perfecte grote kamerplant. Sommige planten hebben namelijk regelmatig water nodig, waar andere soorten juist minder vaak verzorgd hoeven worden.

Grote plant slaapkamer

Op zoek naar een grote plant voor in de slaapkamer? Geef jouw slaapkamer een ontspannende, botanische look met een van onze grote kamerplanten! Ook bij het kiezen van een grote plant voor de slaapkamer is het belangrijk om rekening te houden met:

• De hoeveelheid licht
• De verzorging
• De ruimte

Kies een grote kamerplant die voldoende licht kan ontvangen in jouw slaapkamer. Zorg er daarnaast voor dat de plant ruimte heeft om te groeien. Stel het plafond in jouw slaapkamer is 220 cm hoog, dan kun je het beste voor een grote plant van 150 á 180 cm kiezen.

Grote kamerplanten schaduw & zon

Sommige grote kamerplanten kunnen goed tegen schaduw, waar andere soorten juist graag in de zon staan. Houd bij het kiezen van jouw grote plant rekening met de hoeveelheid schaduw en zon in huis. Wil je de kamerplant bijvoorbeeld enkele meters van het raam neerzetten? Kies dan een grote kamerplant die tegen wat schaduw kan. Houd er rekening mee dat geen enkele kamerplant volledig in de schaduw kan staan; elke plant heeft zonlicht nodig. De hoeveelheid verschilt per plant.

Welke grote plant kan tegen weinig licht?

Grote planten die goed tegen weinig licht kunnen komen van origine vaak uit tropische gebieden. Hier groeien ze onder het dichte bladerdek van nóg grotere kamerplanten en bomen. Denk bijvoorbeeld aan de Monstera (gatenplant), Alocasia (olifantsoor) en Areca (goudpalm). Deze planten staan liever niet in direct zonlicht. Met name de Monstera kan goed tegen weinig licht; deze kamerplant staat het liefst in de halfschaduw. Er zijn ook planten die van oorsprong uit droge gebieden komen, maar toch graag in de schaduw staan. Een voorbeeld hiervan is de Dracaena, ook wel bekend als drakenbloedboom.

Let op: hoewel schaduwplanten goed tegen schaduw kunnen, is het belangrijk dat ze wel wat zonlicht ontvangen. Denk bijvoorbeeld aan een paar uur ochtend- of avondzon. In de winter is de lichtintensiteit een stuk lager. Veel schaduwplanten staan dan liever wat dichter bij het raam, op een plek met indirect zonlicht.

Welke grote kamerplant kan in de volle zon?

Grote kamerplanten die graag in de volle zon staan komen vaak uit droge en/of woestijnachtige gebieden. Deze planten zijn direct zonlicht gewend, en staan binnen daarom ook graag op een lichte plek. Denk bijvoorbeeld aan de Beaucarnea (olifantenpoot) of olijfboom. De Strelitzia (paradijsvogelplant) en Musa (bananenplant) zijn van oorsprong tropische planten, maar deze kunnen wel wat zon hebben. Houd deze planten wel goed in de gaten, en zet ze ’s zomers niet in de middagzon.

Bij elke kamerplant is het belangrijk om ze niet direct in de volle middagzon te zetten. Dit kan soms erg fel zijn, met name in de zomer. Laat planten die tegen zon kunnen geleidelijk aan de volle zon wennen, door ze steeds iets dichter bij het raam te plaatsen.

Grote sterke kamerplanten

Grote sterke kamerplanten zijn perfect als je:

• Niet zulke groene vingers hebt
• Weinig tijd hebt om planten te verzorgen
• Grote kamerplanten wel leuk vindt, maar de verzorging wat minder

Een grote sterke kamerplanten zijn makkelijk om te verzorgen. Ze ontvangen doorgaans liever te weinig dan te veel water. Ook zijn er grote sterke planten die wel regelmatig wat water willen, maar verder weinig wensen hebben. Deze planten kunnen bijvoorbeeld goed tegen droge lucht en tocht.

Grote plant verzorgen

Wist je dat grote planten makkelijker zijn om te verzorgen dan kleine planten? Water geven is namelijk makkelijker wanneer een plant een grote kluit heeft. Je kunt dan een grotere hoeveelheid in één keer geven, en de kluit droogt minder snel uit. Bovendien zijn grotere planten ouder en sterker dan kleinere varianten, waardoor ze beter tegen een stootje kunnen.

Hoeveel water grote planten precies nodig hebben, verschilt per soort. Hetzelfde geldt voor de hoeveelheid licht die ze nodig hebben. Klik op een product om hier meer te lezen over de verzorging van deze plant.

Wat is een makkelijke grote kamerplant?

Grote kamerplanten zijn vaak makkelijker te verzorgen dan kleine kamerplanten. Dit omdat grote planten volwassener zijn, en daardoor beter tegen een stootje kunnen. Dat betekent niet dat een grote tropische kamerplant zomaar wekenlang zonder water kan, maar wél dat hij makkelijker herstelt als je dit een keer vergeet.

Planten die van jongs af aan makkelijk te verzorgen zijn, zijn als grote kamerplant extra makkelijk. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Beaucarnea (olifantenpoot), Dracaena (drakenbloedboom) en Monstera (gatenplant). Waar veel planten graag een constant vochtige potgrond willen, mag de potgrond van deze kamerplanten opdrogen tussen gietbeurten door. Ook zijn sterke planten vaak wat minder kieskeurig als het op de standplaats aankomt. Dit maakt het makkelijker om een geschikte plek te vinden voor deze grote kamerplanten.

Meer weten? Lees alles over planten verzorging.

Grote hangplant

Op zoek naar een grote hangplant? Neem een kijkje op deze pagina! Wie weet zit jouw match er wel tussen. Geen (geschikte) grote hangplant gevonden? Ga dan naar onze hangplanten-categorie. Hier vind je alle hangplanten op Plantje.nl. Ze zijn wellicht iets minder groot dan de hangplanten op deze pagina, maar met goede verzorging kunnen ze dat zeker worden!