Ficus

De Ficus is een sterke, groene kamerplant met een rustgevende uitstraling. Hij staat bekend om zijn grote sierlijke bladeren, maar er zijn ook varianten met juist hele kleine blaadjes. De Ficus is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, van Bonsai tot grote kamerplant. Genoeg keus dus? Welke Ficus plant je ook koopt, het is in ieder geval een prachtige toevoeging aan je interieur!

Ficus kopen

Wil je een ficus plant kopen? Bij ons ben je aan het goede adres. We hebben een ruim assortiment met verschillende soorten Ficussen. De kleine Bonsai variant, maar ook een Ficus boom die even groot kan zijn als jijzelf. Een echt pronkstuk in je interieur. Denk wel goed na over waar je de Ficus zet. Zodra je deze een plekje hebt gegeven, blijft hij daar liever staan. De plant wordt liever niet meer verplaatst. Het kost de plant namelijk best veel energie om te wennen aan een nieuwe plek.

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten Ficussen die je kunt kopen. Een bekende soort is de Ficus Elastica, ook wel de rubberplant genoemd. Deze plantensoort werd vroeger gebruikt voor de winning van rubber, vandaar zijn naam. Een grote favoriet onder interieurliefhebbers is de Ficus Lyrata. Deze plant met enorme glanzende bladeren met uitgesproken nerven wordt ook wel vioolbladplant of tabaksplant genoemd.

Wanneer je de Ficus goed verzorgt kan het een mooie grote kamerplant worden. Op zoek naar een echt statement in je woonkamer? Dan is het zeker geen verkeerd idee om te overwegen een Ficus te kopen. Wil je meer weten over de verzorging? Lees dan alles over Ficus verzorging.

Oorsprong Ficus

De Ficus komt van oorsprong uit de regenwouden van West-Afrika, maar tegenwoordig vind je hem ook in Zuid-Amerika, Australië en Azië. In zijn natuurlijke omgeving kan de plant wel 30 meter hoog worden! Wanneer je de plant in je woonkamer zet hoef je hier niet bang van te worden, want dat zal hij zeker niet zo snel worden. Een Ficus kopen is altijd een goed idee!

Bestel je Ficus online

Een ficus plant kopen bij ons is ontzettend makkelijk. Kies je favoriete planten en voor je het weet zijn ze naar je onderweg. Wil je de kamerplant cadeau geven? Ook dat kan. Vul dan het adres van de ontvanger in met eventueel een persoonlijke boodschap!