Ficus

De Ficus is een sterke, groene kamerplant met een rustgevende uitstraling. Er zijn allerlei verschillende soorten en maten, van Bonsai-formaat tot grote kamerplant. Er zijn Ficussen met veel kleine blaadjes, en varianten die juist grote bladeren hebben. Welke Ficus je ook koopt, deze kamerplant is een prachtige toevoeging aan jouw interieur!

Ficus kopen

Jouw Ficus koop je bij Plantje.nl! Dit is een sterke, groene kamerplant met een rustgevende uitstraling. Zodra je de Ficus hebt gekocht en een plekje hebt gegeven, wordt deze liever niet meer verplaatst. Het kost deze kamerplant namelijk veel energie om te wennen aan een nieuwe plek. Er zijn allerlei verschillende soorten Ficussen. Een bekende soort is de Ficus Elastica, ook wel rubberplant genoemd. Deze plantsoort werd vroeger namelijk gebruikt voor de winning van rubber. Een echte favoriet onder de interieurliefhebbers is de Ficus Lyrata. Deze plant heeft enorme, glanzende bladeren met uitgesproken nerven, en wordt ook wel vioolbladplant of tabaksplant genoemd. Verzorg je de Ficus goed, dan kan het een grote kamerplant worden! Wil je meer weten over de Ficus en hoe je deze kamerplant het beste kunt verzorgen? Lees alles over Ficus verzorging.

Ficus oorsprong

De Ficus komt van oorsprong uit de regenwouden van West-Afrika, maar tegenwoordig vind je hem ook in Zuid-Amerika, Australië en Azië. In zijn natuurlijke omgeving kan de plant wel 14 meter hoog worden!

Bestel de Ficus online

Wanneer je jouw Ficus online koopt bij Plantje.nl, komt deze direct van de kweker. De plant maakt een korte tussenstop bij ons, en wordt zorgvuldig thuisbezorgd. Nadat je de Ficus hebt gekocht, word je goed op de hoogte gehouden van de bezorging. Wij laten het weten zodra jouw bestelde plant(en) bij de vervoerder zijn aangekomen, en wanneer deze worden bezorgd. Wil je een kamerplant cadeau geven? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres! Bij het kopen van de Ficus kun je eventueel de gegevens van de ontvanger noteren, en een persoonlijk bericht toevoegen. De plant wordt dan direct bij hem of haar bezorgd, met jouw bericht op een mooie ansichtkaart.