Potmaat: 21 cmHoogte: ± 80 cmStandplaats: Normaal daglichtDiervriendelijk: GiftigWaterbehoefte: Veel

Ficus Lyrata Vioolbladplant

Ficus Lyrata

Ficus Lyrata Vioolbladplant

 26,95

De Ficus lyrata wordt ook wel vioolbladplant of tabaksplant genoemd en is een groene, luchtzuiverende kamerplant.  De grote groene bladeren met…

Lees verder...

 26,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Ficus lyrata wordt ook wel vioolbladplant of tabaksplant genoemd en is een groene, luchtzuiverende kamerplant.  De grote groene bladeren met gele nerven zijn vaak rond of hartvormig, en lijken qua vorm een beetje op viooltjes! De Ficus lyrata is een erg populaire kamerplant vanwege zijn opvallende uiterlijk die prachtig in elk interieur staat.

De vioolbladplant wordt in het wild wel 20 meter hoog en de bladeren kunnen een doorsnede van een halve meter krijgen. Hij komt voor in het westen van Afrika, waar de bladeren worden gedroogd om de buitenkant van sigaren mee te maken. Vandaar de bijnaam tabaksplant! Nog een leuk weetje: deze plant groeit hoog in bomen waar zijn luchtwortels naar beneden groeien. Deze luchtwortels wikkelen zich om de boom waarop hij groeit.

Let op! – Ficussen houden niet van verplaatst worden. Daarom kan de kamerplant wat bladeren verliezen na aankomst. Pas ook op voor het sap van de plant die in het blad zit, die is namelijk giftig en kan voor huidirritaties zorgen.
Lichtbehoefte – De tabaksplant wil graag een plekje met veel indirect licht. Pas op met direct zonlicht, dan verbranden de bladeren namelijk.
Water geven – De grond van de Ficus moet lichtvochtig blijven. Bij te veel water laat hij namelijk alle bladeren vallen. In de zomer heeft de kamerplant meer water nodig dan in de winter!

 

Lees alles over Ficus verzorging.

Extra informatie

Potmaat

21 cm

Hoogte

± 80 cm

Standplaats

Normaal daglicht

Diervriendelijk

Giftig

Waterbehoefte

Veel