-30%
SALE!
Potmaat: 30 cmHoogte: ± 160 cmStandplaats: Normaal daglicht, Volle zonDiervriendelijk: GiftigWaterbehoefte: Veel

Ficus Lyrata Struik Vioolbladplant

Ficus Lyrata Struik Vioolbladplant

 139,95

De Ficus lyrata wordt ook wel vioolbladplant of tabaksplant genoemd en is een groene, luchtzuiverende kamerplant. De grote groene bladeren met gele nerven zijn vaak rond of hartvormig, en lijken qua vorm een beetje op viooltjes!

Lees verder...

 139,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

Let op: voor dit product geldt een levertijd van 1-5 dagen. Er geldt een kleine toeslag voor verzending van extra grote planten naar België. 

De Ficus lyrata wordt ook wel vioolbladplant of tabaksplant genoemd en is een groene, luchtzuiverende kamerplant. De grote groene bladeren met gele nerven zijn vaak rond of hartvormig, en lijken qua vorm een beetje op viooltjes! De Ficus lyrata is een erg populaire kamerplant vanwege zijn opvallende uiterlijk, wat prachtig staat in elk interieur. Deze variant van de Ficus Lyrata is vertakt en geeft daardoor een leuk wild-achtig effect aan jouw huiskamer.

De vioolbladplant komt voor in het westen van Afrika, waar de bladeren worden gedroogd om de buitenkant van sigaren mee te maken. Vandaar de bijnaam tabaksplant! Nog een leuk weetje: deze plant groeit hoog in bomen waar zijn luchtwortels naar beneden groeien. Deze luchtwortels wikkelen zich om de boom waarop hij groeit.

Let op! – Wanneer je deze Ficus aanschaft is het mogelijk dat hij in het begin wat bladeren laat vallen. Dit komt omdat hij moet wennen aan zijn nieuwe omgeving. Pas ook op voor het sap in het blad; dit is giftig en kan voor huidirritaties zorgen.
Lichtbehoefte –De Ficus Lyrata staat graag op een zonnige plek in huis.
Water geven – De grond van de Ficus moet altijd licht vochtig, maar niet nat zijn. Bij te veel water laat hij alle bladeren vallen. In de zomer heeft de kamerplant meer water nodig dan in de winter. Controleer de aarde altijd voor het water geven. Is het hier nog nat van de vorige keer, wacht dan even. Een teveel aan water kan namelijk wortelrot veroorzaken.

Hoe wordt mijn Ficus Lyrata vertakt verzonden?

Deze grote kamerplant wordt geleverd in een kweekpot. Alle extra grote kamerplanten worden verzonden in speciale verzenddozen. Deze zorgen ervoor dat jouw planten niet om kunnen vallen tijdens het transport. Zo beschadigen ze niet en worden ze in goede conditie bij jou thuis geleverd.

Houd er rekening mee dat de hoogte van de plant 10% kan afwijken (hoger of lager) dan de hoogte (inclusief pot) die is aangegeven in de productomschrijving.

Extra informatie

Potmaat

30 cm

Hoogte

± 160 cm

Standplaats

Normaal daglicht, Volle zon

Diervriendelijk

Giftig

Waterbehoefte

Veel