Potmaat: 30 cmHoogte: ± 165 cmStandplaats: Normaal daglicht, Volle zonDiervriendelijk: GiftigWaterbehoefte: Veel

Ficus Lyrata Boom Vioolbladplant

Grote Ficus Lyrata

Ficus Lyrata Boom Vioolbladplant

 189,95

De Ficus lyrata wordt ook wel vioolbladplant of tabaksplant genoemd en is een groene, luchtzuiverende kamerplant. De grote groene bladeren met gele nerven zijn vaak rond of hartvormig, en lijken qua vorm een beetje op viooltjes!

Lees verder...

 189,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Levering binnen 1-5 werkdagen

Beschrijving

Let op: voor dit product geldt een levertijd van 1-5 dagen. Er geldt een kleine toeslag voor verzending van extra grote planten naar België. 

De Ficus lyrata wordt ook wel vioolbladplant of tabaksplant genoemd en is een groene, luchtzuiverende kamerplant. De grote groene bladeren met gele nerven zijn vaak rond of hartvormig, en lijken qua vorm een beetje op viooltjes! De Ficus lyrata is een erg populaire kamerplant vanwege zijn opvallende uiterlijk.

De vioolbladplant wordt in het wild wel 20 meter hoog en de bladeren kunnen een doorsnede van een halve meter krijgen. Hij komt voor in het westen van Afrika, waar de bladeren worden gedroogd om de buitenkant van sigaren mee te maken. Vandaar de bijnaam tabaksplant!

Let op! – Wanneer je deze Ficus aanschaft is het mogelijk dat hij in het begin wat bladeren laat vallen. Dit komt omdat hij moet wennen aan zijn nieuwe omgeving. Pas ook op voor het sap in het blad; dit is giftig en kan voor huidirritaties zorgen.
Lichtbehoefte –De Ficus Lyrata staat graag op een zonnige plek in huis.
Water geven – De grond van de Ficus moet altijd licht vochtig, maar niet nat zijn. Bij te veel water laat hij alle bladeren vallen. In de zomer heeft de kamerplant meer water nodig dan in de winter. Controleer de aarde altijd voor het water geven. Is het hier nog nat van de vorige keer, wacht dan even. Een teveel aan water kan namelijk wortelrot veroorzaken.

We kunnen niet garanderen dat de manden Vic en Jack waterdicht zijn.

Hoe wordt mijn Ficus Lyrata verzonden?

Deze grote kamerplant wordt geleverd in een kweekpot. Alle extra grote kamerplanten worden verzonden in speciale verzenddozen. Deze zorgen ervoor dat jouw planten niet om kunnen vallen tijdens het transport. Zo beschadigen ze niet en worden ze in goede conditie bij jou thuis geleverd.

Houd er rekening mee dat de hoogte van de plant 10% kan afwijken (hoger of lager) dan de hoogte (inclusief pot) die is aangegeven in de productomschrijving.

Extra informatie

Potmaat

30 cm

Hoogte

± 165 cm

Standplaats

Normaal daglicht, Volle zon

Diervriendelijk

Giftig

Waterbehoefte

Veel