Hoogte: ± 25 cmKleur: Potmaat: 15 cm

Fittonia Verschaffeltii (mozaiekplant) – P 15 cm

Fittonia Verschaffeltii

Fittonia Verschaffeltii (mozaiekplant) – P 15 cm

 11,50

De Fittonia Verschaffeltii is een groene kamerplant. Dankzij het decoratieve blad wordt de plant ook wel mozaïekplant genoemd. Het is een simpele kamerplant om te verzorgen, en eventueel ook om te stekken.

Lees verder...

 11,50

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Fittonia Verschaffeltii is een tropische kamerplant die van oorsprong uit Zuid-Amerika komt. Hier groeit de plant als bodembedekker, in de schaduw van de hoge bomen. Dankzij de bijzondere, decoratieve blad wordt deze Fittonia ook wel mozaïekplant of zenuwplant genoemd. Over het algemeen blijft de mozaïekplant vrij compact, en zal deze maximaal ca. 10 cm hoog kunnen worden. Wel kunnen de topjes soms wat uitsteken. Om de mooie vorm te behouden kun je deze topjes wegsnoeien, en eventueel als stekjes gebruiken. De Fittonia is namelijk heel makkelijk om te vermeerderen.

De Fittonia Verschaffeltii kan best tegen een stootje, en is heel makkelijk om te verzorgen. Zet de plant op een lichte plek, uit direct zonlicht. Zorg ervoor dat je de plant geregeld een stukje draait, om te voorkomen dat deze één kant op groeit. Houd de potgrond licht vochtig door de plant geregeld kleine beetjes water te geven. Mocht de potgrond per ongeluk een keertje uitdrogen, dan herstelt de plant zich meestal wel weer. Zorg er tenslotte voor dat de Fittonia op een warm, tochtvrij plekje staat.

Extra informatie

Hoogte

± 25 cm

Kleur
Potmaat

15 cm