Goudpalm

De Goudpalm, ook wel bekend als Dypsis lutescens of Chrysalidocarpus lutescens, is een prachtige groene kamerplant. Zijn sierlijke, veerachtige bladeren zijn bovendien heel nuttig! De Goudpalm is namelijk een sterk luchtzuiverende kamerplant.

Goudpalm kopen

Jouw goudpalm koop je bij Plantje.nl! Deze kamerplant staat ook wel bekend als Areca palm, Dypsis lutescens of Chrysalidocarpus lutescens, is een prachtige verschijning. De kamerplant heeft rietachtige stengels met volle, veerachtige palmbladeren. Je ziet meteen dat deze plant van oorsprong uit de tropen komt. Binnenshuis geeft hij het interieur dan ook meteen een kalme, groene uitstraling.

De karakteristieke, frisgroene bladeren van de Areca palm werken bovendien luchtzuiverend. Volgens onderzoek van NASA is het zelfs een van de meest luchtzuiverende planten. De goudpalm verhoogt niet alleen de hoeveelheid zuurstof in de kamer, maar filtert ook schadelijke stoffen uit de lucht. Kortom, de Areca palm is een echte aanwinst voor jouw woonkamer!

Goudpalm oorsprong

De Areca palm komt van oorsprong uit tropische gebieden. Je vindt de plant bijvoorbeeld in de regenwouden van Zuidoost-Azië, van Maleisië tot de Salomons-Eilanden. Ook op Madagaskar, een eiland op 400 kilometer van de Oost-Afrikaanse kust, komt de plant veel voor. Wat deze gebieden gemeen hebben, is een hoge luchtvochtigheid. Binnenshuis is het dan ook goed om de luchtvochtigheid op peil te houden. Meer weten? Lees alles over kamerplanten verzorging.

Bestel de goudpalm online

Wanneer je jouw goudpalm online koopt bij Plantje.nl, komt deze direct van de kweker. De plant maakt een korte tussenstop bij ons, en wordt zorgvuldig thuisbezorgd. Nadat je de Areca palm hebt gekocht, word je goed op de hoogte gehouden van de bezorging. Wij laten het weten zodra jouw bestelde plant(en) bij de vervoerder zijn aangekomen, en wanneer deze worden bezorgd. Wil je een kamerplant cadeau geven? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres! Bij het kopen van de goudpalm kun je eventueel de gegevens van de ontvanger noteren, en een persoonlijk bericht toevoegen. De plant wordt dan direct bij hem of haar bezorgd, met jouw bericht op een mooie ansichtkaart.