Potmaat: 17 cmHoogte: ± 70 cmDiervriendelijk: Niet giftigStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglichtWaterbehoefte: Veel

Dypsis Lutescens Areca Goudpalm

Dypsis Lutescens

Dypsis Lutescens Areca Goudpalm

 17,95

De Areca Lutescens, ook wel goudpalm genoemd, is al jaren een betrouwbare luchtzuiverende kamerplant. In de huiskamer doet deze plant het erg…

Lees verder...

 17,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Dypsis lutescens, ook wel Chrysalidocarpus Lutescens of Areca goudpalm genoemd, is een volle, groene kamerplant met veerachtige bladeren. Deze bladeren sierlijk en nuttig tegelijk. De Dypsis lutescens is namelijk een sterk luchtzuiverende kamerplant. De Dypsis lutescens, ook bekend als Areca goudpalm, heeft het allemaal. Met zijn sierlijke bladeren en volle groei is het een stralende verschijning in de woonkamer. De Areca goudpalm is onderdeel van het Air So Pure-label, wat betekent dat het een sterk luchtzuiverende kamerplant is. Zo is de Dypsis lutescens goed in het filteren van allerlei chemische stoffen uit de lucht, zoals benzeen en formaldehyde. Daarnaast helpt deze kamerplant om de luchtvochtigheid op peil te houden; de plant kan grote hoeveelheden water verdampen.

De Areca goudpalm komt van oorsprong uit de tropen van Madagaskar.  Op dit eiland aan de oostkust van Afrika is het klimaat tropisch. Binnenshuis geeft deze kamerplant daarom de voorkeur aan een hoge luchtvochtigheid.

Let op! – Zorg voor een hoge luchtvochtigheid door de Areca palm regelmatig te besproeien. Zet de kamerplant bovendien nooit in de buurt van de verwarming! Hier is de luchtvochtigheid namelijk erg laag.
Lichtbehoefte –  Zet de Dypsis lutescens op een zeer lichte plek uit direct zonlicht. Alleen tijdens de winter mag de plant in de volle zon staan.
Water geven –Houd de potgrond altijd vochtig. Dit doe je door de Areca goudpalm regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Zorg voor een goede afwatering, zodat er geen laagje water in de pot komt te staan.

 

Lees alles over Areca palm verzorging!

Extra informatie

Potmaat

17 cm

Hoogte

± 70 cm

Diervriendelijk

Niet giftig

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht

Waterbehoefte

Veel