Potmaat: 6,5 cmHoogte: ± 7 cmStandplaats: Normaal daglicht, Volle zon

Gymno Variegata Cactus Gymnocalycium Mihanovichii Variegata

Gymno Cactus variegata

Gymno Variegata Cactus Gymnocalycium Mihanovichii Variegata

 29,95

Deze bonte cactus, ook wel bekend als de Gymno Variegata Cactus, valt enorm op tussen alle andere cactussen. Met zijn opvallende variegatie in de kleuren roze, rood, oranje en geel is deze plant een echte blikvanger!

Lees verder...

 29,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Gymno Variegata Cactus is bijzondere cactussoort. De officiële Latijnse naam is Gymnocalycium Mihanovichii Variegata. Deze cactus heeft minder chlorofyl dan andere planten, waardoor roze, rode, oranje en gele kleuren laat zien. Hierdoor valt deze cactus extra erg op!

Cactussen behoren tot de meest populaire kamerplanten. Dit komt mede door het mooie uiterlijk, maar ook doordat de cactus bekend staat om zijn makkelijke verzorging. Deze plant kan best tegen een stootje. Cactussen komen oorspronkelijk uit Mexico en staan bekend als echte zonaanbidders. Deze cactus variant staat echter graag op een plekje met iets minder zonlicht, vanwege de variegatie.

 

Let op! – Hoewel deze cactus niet giftig is, is het wel handig om goed op te letten met kinderen en huisdieren. De stekels van de cactus kunnen namelijk best scherp zijn.
Lichtbehoefte – Zet deze cactus niet bij een raam op het zuiden, maar bij een raam op het oosten of westen. Vanwege de variegatie kan de felle middagzon schadelijk zijn voor de plant.
Water geven – Als de cactus op een plek staat met veel zonlicht, dan mag hij om de week een flinke scheut water. Laat de potgrond tussen gietbeurten in opdrogen. Geef deze plant liever in één keer heel veel water, dan af en toe een beetje.

 

Lees alles over Cactus verzorging.

 

*De geleverde cactus kan verschillen van de plant afgebeeld op de productfoto’s, omdat de variegatie in de kleuren roze, rood, oranje en geel komt.

Extra informatie

Potmaat

6,5 cm

Hoogte

± 7 cm

Standplaats

Normaal daglicht, Volle zon