Potmaat: 17 cmHoogte: ± 50 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglicht, Volle zonDiervriendelijk: GiftigWaterbehoefte: Veel

Hedera Helix Wonder Klimop

Klimringen

Hedera Helix Wonder Klimop

 19,95

De Hedera helix wonder, beter bekend als klimop, is een ideale kamerplant. Hij groeit snel, is een effectief luchtzuiverende plant en kan zowel hangen…

Lees verder...

 19,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Kan goed gecombineerd worden met:

Beschrijving

De Hedera helix wonder, beter bekend als klimop, is een ideale kamerplant. Hij groeit snel, is een effectief luchtzuiverende plant en kan zowel hangen als klimmen. De Hedera helix wonder (klimop) staat altijd mooi. Heb je bijvoorbeeld een kale muur die wel wat groen kan gebruiken? Of een hoekje dat je wilt opfleuren met een hangplant? De Hedera helix wonder is zowel een klimplant als een hangplant, en kun je inzetten zoals je wilt. Welke plek je ook kiest, je kunt ervan uitgaan dat klimop snel groeit en de lucht effectief zuivert. De kamerplant is een echte ster in het verwijderen van de chemische stoffen zoals formaldehyde, die je in ieder binnenklimaat aantreft.

Klimop was al populair in het Oude Griekenland. Niet per se als kamerplant, maar eerder als accessoire. Ze gebruikten de plant om kransen van te maken, waar succesvolle atleten vervolgens mee gekroond werden. Men geloofde bovendien dat zo’n klimop-kroon zou voorkomen dat de drager dronken werd.

Let op! – Zet klimop nooit in de buurt van de verwarming en besproei de plant extra vaak wanneer de verwarming aan staat. De kamerplant heeft namelijk een hoge luchtvochtigheid nodig, en de luchtvochtigheid in huis daalt behoorlijk als de verwarming aan staat.
Lichtbehoefte – De standplaats maakt weinig uit. De Hedera doet het goed in de halfschaduw, maar je kunt hem eventueel ook op een licht of zonnig plekje neerzetten. Laat de kamerplant wel geleidelijk wennen aan een zonnige plek.
Water geven – Houd de potgrond licht vochtig door de klimop regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Geef ’s zomers meer water dan tijdens de winter. Besproei de plant geregeld met een plantenspuit.

Lees alles over Hedera verzorging.

Extra informatie

Potmaat

17 cm

Hoogte

± 50 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht, Volle zon

Diervriendelijk

Giftig

Waterbehoefte

Veel