Hoogte: ± 30 cmPotmaat: 12 cm

Hertshoornvaren (Platycerium bifurcatum) – P 12 cm

hertshoornvaren

Hertshoornvaren (Platycerium bifurcatum) – P 12 cm

 10,95

De Platycerium bifurcatum, beter bekend als de hertshoornvaren, is een groen kleurende varen en een rustige groeier. Bestel dit plantje via de voordeeldoos en pak je voordeel!

Lees verder...

 10,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Platycerium bifurcatum, beter bekend als de hertshoornvaren, is een zilverachtige wit-groen kleurende varen en een rustige groeier. Inheemse bladvormen en aparte eigenschappen geven deze plant sierwaarde! Het kamerplantje heeft zijn bijnaam te danken aan de bijzondere bladeren die op een hertshoorn lijken. De mantelbladeren (middelste, kortere bladeren) van de Hertshoornvaren kleuren na verloop van tijd bruin. Verwijder dit blad niet: de plant gebruikt dit om voedsel in op te slaan en voor extra steun. Na verloop van tijd vallen de mantelbladeren altijd af, een voor een. Deze kun je gewoon in de potgrond laten liggen, omdat de gevallen bladeren zo voeding geven aan de plant. Ondertussen groeien er natuurlijk gewoon nieuwe mantelbladeren aan.

Zet of hang de plant op een lichte / half lichte standplaats en pas op voor direct zonlicht. Houd de potgrond licht vochtig door regelmatig kleine hoeveelheden water te geven.

Extra informatie

Hoogte

± 30 cm

Potmaat

12 cm