Potmaat: 18 cmHoogte: ± 35 cmDiervriendelijk: Niet giftigStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglicht

Platycerium Bifurcatum Hertshoornvaren

Platycerium Bifurcatum

Platycerium Bifurcatum Hertshoornvaren

 21,95

De hertshoornvaren (Platycerium Bifurcatum) is een kamerplant met zilvergroene en bruine bladeren. Een bijzondere verschijning met karakteristieke, geweivormige bladeren.

Lees verder...

 21,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De hertshoornvaren (Platycerium Bifurcatum) is een kamerplant met zilvergroene en bruine bladeren. Een bijzondere verschijning met karakteristieke, geweivormige bladeren. Platycerium Bifurcatum staat beter bekend als hertshoornvaren. Deze naam heeft de kamerplant te danken aan zijn grillige bladeren, die een beetje op het gewei van een hert lijken. De mantelbladeren (middelste, kortere bladeren) van de hertshoornvaren kleuren bruin. Verwijder dit blad niet: de plant gebruikt dit om voedsel in op te slaan en voor extra steun. Na verloop van tijd vallen de mantelbladeren altijd af, een voor een. Deze kun je gewoon in de potgrond laten liggen, omdat de gevallen bladeren zo voeding geven aan de plant. Ondertussen groeien er natuurlijk nieuwe mantelbladeren aan.

De hertshoornvaren komt van oorsprong uit de tropen van Azië, Australië, Afrika en Zuid-Amerika. Hier groeit de plant op bomen, zonder hier voeding aan te onttrekken. Dit soort planten worden ook wel epifyten genoemd.

Let op! – De bladeren van de hertshoornvaren zijn bekleed met een wit laagje. Dit zorgt ervoor dat de plant niet veel vocht verliest, waardoor hij goed tegen een lagere luchtvochtigheid kan. Dit laagje kun je behouden door geen water over de bladeren te gieten. Giet dit altijd direct in de potgrond.
Licht – Zet de hertshoornvaren op een lichte plek met indirect zonlicht.
Water geven – Geef de kamerplant regelmatig een kleine hoeveelheid water om de potgrond constant licht vochtig te houden.

Lees alles over kamerplanten verzorging.

Extra informatie

Potmaat

18 cm

Hoogte

± 35 cm

Diervriendelijk

Niet giftig

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht