Potmaat: 14 cmHoogte: ± 25 cmStandplaats: Normaal daglichtDiervriendelijk: GiftigWaterbehoefte: Weinig

Hoya Burtoniae Wasbloem

Hoya Burtoniae

Hoya Burtoniae Wasbloem

 24,95

De Hoya Burtoniae is een bijzondere hangplant. De kleine bladeren zijn groen met een velvet structuur. Daarnaast geeft de plant trossen met…

Lees verder...

 24,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Hoya Burtoniae is een bijzondere hangplant. De kleine bladeren zijn groen met een velvet structuur. Daarnaast geeft de plant trossen met bloemetjes, die ontzettend lekker ruiken. Om deze reden wordt de plant ook wel wasbloem genoemd! De Hoya Burtoniae is een bijzondere plant. De amandelvormige bladeren hebben een velvet structuur en een groene kleur. Wanneer deze kamerplant meer zon krijgt, zul je zien dat de bladeren een rode gloed krijgen. Hoya’s kunnen zowel als hangplant en klimplant worden gehouden. Dat maakt deze plant éxtra bijzonder!

De Hoya Burtoniae komt oorspronkelijk uit de Filipijnen. Daar hecht hij zich met zijn korte hechtwortels vast aan rotsen en bomen, om wat hogerop te komen! Hoya’s staan vooral bekend om hun prachtige stervormige bloemetjes, die ontzettend lekker ruiken. De bloemen zijn donkerroze of rood, maar hebben altijd een gele kern. De Hoya Burtoniae kun je net als veel andere Hoya’s ook als hangplant houden!

Let op! – Hoya’s zijn giftig bij inname. Zet je plant daarom uit het bereik van kinderen of huisdieren.
Lichtbehoefte – Deze plant heeft graag een plek met veel indirect licht. Op een plekje met  meer schaduw zal je merken dat de plant minder snel groeit en kleinere bladeren aanmaakt.
Water geven – De grond mag tussen gietbeurten in een klein beetje opdrogen, maar niet teveel. Een lichtvochtige bodem met goede drainage is het beste voor de plant! Een grondmix die hiervoor zorgt is bijvoorbeeld deze kamerplanten potgrond mix.

 

Lees alles over kamerplanten verzorging.

Extra informatie

Potmaat

14 cm

Hoogte

± 25 cm

Standplaats

Normaal daglicht

Diervriendelijk

Giftig

Waterbehoefte

Weinig