Potmaat: 14 cmHoogte: ± 20 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglichtDiervriendelijk: GiftigWaterbehoefte: Weinig

Hoya Carnosa Tricolor Wasbloem

Hoya Carnosa Tricolor

Hoya Carnosa Tricolor Wasbloem

 17,95

De Hoya carnosa tricolor is een exotische plant met schitterend gekleurde bladeren. Met een beetje geluk en veel licht zal hij prachtig bloeien in de warme…

Lees verder...

 17,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Hoya carnosa tricolor is een exotische plant met schitterend gekleurde bladeren. Met een beetje geluk en veel licht zal hij prachtig bloeien in de warme zomermaanden. De Hoya carnosa tricolor (wasbloem) is een echte blikvanger. Zijn driekleurige blaadjes zijn groen, geel en roze. Als je geluk hebt, kan deze kamerplant ook nog eens bloeien in de zomermaanden. Dit zijn lichtroze, stervormige bloemetjes die in trosjes naar beneden hangen.

Van oorsprong komt de deze plant uit de tropische regenwouden van Azië en Australië. Hierdoor heeft hij behoefte aan een hoge luchtvochtigheid. Dit kun je bijvoorbeeld in stand houden door de plant regelmatig te besproeien. In tegenstelling tot de meeste tropische planten, heeft deze Hoya niet veel water nodig. Afhankelijk van de standplaats en het seizoen is eens in de 1 á 2 weken water geven voldoende.

Let op! – Zet deze hangplant niet in de buurt van de verwarming. De luchtvochtigheid is hier namelijk te laag.
Lichtbehoefte – De Hoya staat of hangt het liefst op een plekje in de halfschaduw.
Water geven – Laat de potgrond tussen gietbeurten een beetje opdrogen. Geef de kamerplant genoeg water om de potgrond vochtig – maar niet nat – te maken.  Besproei de Hoya regelmatig.

Lees alles over kamerplanten verzorging.

Extra informatie

Potmaat

14 cm

Hoogte

± 20 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht

Diervriendelijk

Giftig

Waterbehoefte

Weinig