Potmaat: 12 cmHoogte: ± 20 cmStandplaats: Normaal daglichtDiervriendelijk: Niet giftig

Schlumbergera Lidcactus Kerstcactus - Wit

Kerstcactus

Schlumbergera Lidcactus Kerstcactus - Wit

 9,95

De kerstcactus, ook wel bekend als lidcactus of Schlumbergera, is een bloeiende cactus. Met name in de winter komen zijn prachtige, volle bloemen tevoorschijn. Perfecte timing voor… Lees verder

Lees verder...

 9,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De kerstcactus, ook wel bekend als lidcactus of Schlumbergera, is een bloeiende cactus. Met name in de winter komen zijn prachtige, volle bloemen tevoorschijn. Perfecte timing voor de feestdagen! Van oorsprong komt de kerstcactus (Schlumbergera) uit het Braziliaanse regenwoud. Dat is weer eens wat anders dan de meeste cactussen, die van oorsprong in hete woestijnen groeien. In de regenwouden groeit de kerstcactus als een epifyt: een plant die op bomen en andere planten groeit. Doordat de kerstcactus van oorsprong uit een tropische omgeving komt, verschilt zijn verzorging van gewone cactussen.

De kerstcactus heeft een bijzondere groeiwijze. Zijn stengels zijn samengesteld uit platte, rechthoekige delen. Deze lange stengels groeien eerst rechtop, maar gaan na verloop van tijd hangen. De bloemen groeien aan het eind van de stengels. Naarmate de dagen korter worden. zal de lidcactus steeds uitbundiger bloeien.

Let op! – Beginnen de bladeren te verschrompelen? Dan is de potgrond te droog en heeft de kerstcactus zo snel mogelijk water nodig.
Lichtbehoefte – Zet de kerstcactus op een plek met veel licht, maar niet in direct zonlicht.
Water geven – Geef de lidcactus ca. 1 keer per week water. Zorg voor een goede afwatering, zodat er geen laag water onderin de pot komt te staan. Laat de potgrond volledig opdrogen voordat je weer water geeft.

Lees alles over kamerplanten verzorging.

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

± 20 cm

Standplaats

Normaal daglicht

Diervriendelijk

Niet giftig