Potmaat: 10,5 cmHoogte: ± 15 cmStandplaats: Normaal daglicht

Kerstster Poinsettia

Poinsettia

Kerstster Poinsettia

 5,95

De kerstster of Poinsettia (Euphorbia pulcherrima) is de ultieme kerstplant. Met zijn knalrode schutbladeren en donkergroene bladeren brengt de kerstster direct een kerstsfeer… Lees verder

Lees verder...

 5,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De kerstster of Poinsettia (Euphorbia pulcherrima) is de ultieme kerstplant. Met zijn knalrode schutbladeren en donkergroene bladeren brengt de kerstster direct een kerstsfeer in huis. De kerstster komt van oorsprong uit Mexico. Hier groeit de plant als een struik, die wel 4 meter hoog kan worden. Deze mini Poinsettia heeft gelukkig een wat meer bescheiden formaat. Je kunt er altijd wel een plekje voor vinden, wat het ook een ideaal kerstcadeau maakt.

De verbinding tussen de kerstster en kerst komt voort uit een Mexicaanse legende. Het verhaal begint met een arm kind genaamd Pepita, dat op kerstnacht een cadeau aan Christus wilde geven. Ze had geen geld, dus plukte maar wat onkruid en maakte hier een boeket van. In de kerk begon dit boeket met rode en groene bloemen te bloeien, wat als een echt kerstwonder werd gezien. Vanaf dat moment werd de kerstster ‘Flores de Noche Buena,’ oftewel Bloem van Kerstavond genoemd.

De kerstster wordt vaak gezien als een makkelijk te verzorgen kamerplant, maar eigenlijk heeft deze best wat aandacht nodig. Lees de verzorgingsinstructies daarom goed door.

Let op!  Zet de kerstster niet op een koude of tochtige plek, of in de buurt van de verwarming.
Lichtbehoefte – Zet de Poinsettia op een plek met veel licht, maar niet in direct zonlicht.
Water geven – Dompel de kluit met kwekerspot eens per week onder in lauw water. Laat deze goed uitdruppelen. Is bovenste 2 cm van de potgrond na een week nog niet uitgedroogd? Wacht dan nog iets langer voor je de kluit weer onderdompelt.

Lees alles over Kerstster verzorging.

Extra informatie

Potmaat

10,5 cm

Hoogte

± 15 cm

Standplaats

Normaal daglicht