Potmaat: 21 cmHoogte: ± 75 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglichtWaterbehoefte: GemiddeldDiervriendelijk: Giftig

Monstera Variegata Lichte variegata

Monstera Variegata

Monstera Variegata Lichte variegata

 69,95

De Monstera Variegata is zonder twijfel de populairste plant van dit moment! Deze plant met bont blad is lastiger te kweken dan normale Monstera’s, waardoor hij beperkt leverbaar is. Deze plant mag niet missen in je plantencollectie!

Lees verder...

 69,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Monstera Variegata is een bijzondere kamerplant vanwege de witte delen (variegatie) op het blad. De witte kleuren lopen helemaal door tot in de stam, en heel soms zie je zelfs delen terug in de wortels! Deze relatief jonge planten hebben al een mooi bladpatroon en beginnen de eerste bladeren aan te maken met ‘fenestraties’ (inkepingen in de bladeren). De Monstera staat bekend om deze fenestraties, waardoor hij ook wel ‘gatenplant’ wordt genoemd. Naarmate deze plantsoort ouder wordt, zullen er steeds meer inkepingen en gaten in het blad ontstaan.

In de natuur kom je de Monstera Variegata bijna nooit tegen. De witte variegatie is namelijk een mutatie die zelden voorkomt. De plant kan alleen met de groene delen van het blad fotosynthese omzetten en de witte delen hebben (behalve de prachtige uitstraling) daarom geen functie voor de plant. Hierdoor is de plant iets kwetsbaarder, maar met de juiste verzorging komt dit helemaal goed! Goed om te weten is dat deze plant een echte klimmer is. Met deze mospaal boots je zijn natuurlijke groeiwijze na. Zo zullen de bladeren sneller groot worden. Ook is het van belang om in de groeiperiode van de plant extra voeding bij te geven, ongeveer 1 keer per maand.

 

Let op! – Zorg voor een hogere luchtvochtigheid (50% of hoger) zodat de variegatie mooi wit blijft. We raden af de plant te besproeien, maar je kunt bijvoorbeeld wel een schaaltje water naast de plant zetten.

Lichtbehoefte – Zet de plant op een plek met veel indirect zonlicht. Op deze manier krijgt de plant genoeg licht om door te blijven groeien en zal de variegatie mooi verdeeld blijven.

Water geven – Zorg ervoor dat de grond van je Monstera Variegata licht vochtig blijft. In de winter mag de grond best een beetje opdrogen tussen gietbeurten in. We raden ook aan de plant niet te verpotten binnen een maand, maar om hem eerst te laten wennen aan zijn nieuwe standplaats.

 

Lees alles over  Monstera Variegata verzorging.

 

*De geleverde plant kan verschillen van de plant afgebeeld op de product foto’s, maar heeft vergelijkbare variegatie.

Extra informatie

Potmaat

21 cm

Hoogte

± 75 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht

Waterbehoefte

Gemiddeld

Diervriendelijk

Giftig