Potmaat: 19 cmHoogte: ± 80 cmStandplaats: Normaal daglichtDiervriendelijk: Licht giftigWaterbehoefte: Weinig

Pachira Aquatica Geldboom

Pachira Aquatica

Pachira Aquatica Geldboom

 28,95

De Pachira aquatica (geldboom) is een makkelijke, mooie kamerplant. Met zijn gevlochten stam is het een vrolijk miniboompje, waar je…

Lees verder...

 28,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Pachira aquatica (geldboom) is een makkelijke, mooie kamerplant. Met zijn gevlochten stam is het een vrolijk miniboompje, waar je jarenlang van kunt genieten. Je herkent de Pachira aquatica aan zijn glimmende, vijfdelige bladeren. In het Verre Oosten is de Pachira het middelpunt van een interessante mythe. Namelijk, dat deze plant geld aantrekt. Dit zou hij opvangen met zijn bladeren, die met een beetje fantasie op een soort groene handen lijken. Om deze reden wordt de kamerplant ook wel geldboom genoemd. Of dit nu wel of niet klopt, de Pachira aquatica maakt je altijd rijker. Met zijn frisgroene bladeren en sierlijk gevlochten stam is deze kamerplant namelijk een echte verrijking van jouw interieur.

Een andere bijnaam voor de Pachira is watercacao. Net zoals zijn tweede naam, pachira, verwijst deze bijnaam naar zijn voorliefde voor water. Veel water. De geldboom komt van oorsprong namelijk uit de moerrassen van Oost-Brazilië, Panama en Costa Rica.

Let op! – De Pachira aquatica krijgt het liefst om de 2 á 3 weken een grote hoeveelheid water, in plaats van wekelijks een beetje.
Lichtbehoefte – De geldboom staat het liefst op een zo licht mogelijke standplaats. Zet hem alleen niet in direct zonlicht.
Water geven – De geldboom heeft niet per se regelmatig water nodig. Geef alleen water als de grond lichtelijk is opgedroogd.

 

Lees alles over Pachira aquatica verzorging!

Extra informatie

Potmaat

19 cm

Hoogte

± 80 cm

Standplaats

Normaal daglicht

Diervriendelijk

Licht giftig

Waterbehoefte

Weinig