Potmaat: 27 cmHoogte: ± 160 cmStandplaats: Normaal daglichtDiervriendelijk: Licht giftigWaterbehoefte: Weinig

Pachira Aquatica Geldboom

Pachira Aquatica

Pachira Aquatica Geldboom

 99,95

De Pachira aquatica (geldboom) is een makkelijke, mooie kamerplant. Deze grote variant lijkt net op een kleine boom.

Lees verder...

 99,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Levering binnen 1-5 werkdagen

Beschrijving

Let op: voor dit product geldt een levertijd van 1-5 dagen. Er geldt een kleine toeslag voor verzending van extra grote planten naar België. 

De Pachira aquatica (geldboom) is een makkelijke, mooie kamerplant. Met zijn gevlochten stam is het net een klein boompje, waar je jarenlang van kunt genieten. Je herkent de Pachira aquatica aan zijn glimmende, vijfdelige bladeren. In het Verre Oosten is de Pachira het middelpunt van een interessante mythe. Namelijk, dat deze plant geld aantrekt. Dit zou hij opvangen met zijn bladeren, die met een beetje fantasie op een soort groene handen lijken. Om deze reden wordt de kamerplant ook wel geldboom genoemd. Of dit nu wel of niet klopt, de Pachira aquatica maakt je altijd rijker. Met zijn frisgroene bladeren en sierlijk gevlochten stam is deze kamerplant namelijk een echte verrijking van jouw interieur.

Een andere bijnaam voor de Pachira is watercacao. Net zoals zijn tweede naam, pachira, verwijst deze bijnaam naar zijn voorliefde voor water. Veel water. De geldboom komt van oorsprong namelijk uit de moerrassen van Oost-Brazilië, Panama en Costa Rica. Deze luchtzuiverende kamerplant kan wel 210 cm lang worden. Ideaal voor in huis dus!

Let op! – De Pachira aquatica krijgt het liefst om de 2 á 3 weken een grote hoeveelheid water, in plaats van wekelijks een beetje.
Lichtbehoefte – De geldboom staat het liefst op een zo licht mogelijke standplaats. Zet hem alleen niet in direct zonlicht. Wanneer de groene kamerplant erg snel groeit, maar met weinig blad. Dan staat de kamerplant op een te donkere plek. Zorg ervoor dat de Pachira dan iets meer licht krijgt.
Water geven – De geldboom heeft niet per se regelmatig water nodig. Geef alleen water als de grond lichtelijk is opgedroogd. Een vuistregel is één keer per drie weken.

We kunnen niet garanderen dat de manden Vic en Jack waterdicht zijn.

Hoe wordt mijn Pachira Aquatica verzonden?

Deze grote kamerplant wordt geleverd in een kweekpot. Alle extra grote kamerplanten worden verzonden in speciale verzenddozen. Deze zorgen ervoor dat jouw planten niet om kunnen vallen tijdens het transport. Zo beschadigen ze niet en worden ze in goede conditie bij jou thuis geleverd.

Houd er rekening mee dat de hoogte van de plant 10% kan afwijken (hoger of lager) dan de hoogte (inclusief pot) die is aangegeven in de productomschrijving.

Extra informatie

Potmaat

27 cm

Hoogte

± 160 cm

Standplaats

Normaal daglicht

Diervriendelijk

Licht giftig

Waterbehoefte

Weinig