Philodendron Caramel Pluto

De Philodendron caramel pluto is een zeldzame, bijzondere kamerplant. Opvallend dankzij zijn kartelige bladeren met een caramel-achtige gloed  

Potmaat: 12 cmHoogte: 30 cmStandplaats: Normaal daglicht

40,95

Uitverkocht

Gratis verzenden vanaf €50,-

Klantbeoordeling: 8.8

Voor 15:00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Philodendron caramel pluto is een bijzondere verschijning. Deze zeldzame kamerplant heeft bladeren die steeds verder transformeren naarmate ze groeien. De jonge bladeren zijn groen met een rechte bladrand. Naarmate de bladeren groeien, ontstaan er kartels langs de bladeren. Na verloop van tijd groeien deze kartels uit tot diepe insnijdingen. Ook krijgen ze steeds meer een caramel-achtige gloed.  

Vanwege zijn tropische achtergrond staat de Philodendron caramel graag op een plek met een hoge luchtvochtigheid. Dit houd je in stand door regelmatig te nevelen rond de plant of – nog beter – met een luchtbevochtiger. Dit kan een elektrische luchtbevochtiger zijn, maar je kunt ook simpelweg een bakje met water bij de plant zetten. Doordat dit water verdampt, profiteert jouw Philodendron caramel van een hogere luchtvochtigheid.  

 

Let op! – Zet de Philodendron caramel niet in de buurt van de verwarming. De luchtvochtigheid is hier namelijk te laag.

Lichtbehoefte – Zet deze bijzondere kamerplant op een plek met indirect zonlicht. Een beetje schaduw is geen probleem. De Philodendron staat het liefst in de halfschaduw.

Water geven – Zorg ervoor dat de grond luchtvochtig blijft. Het is belangrijk dat de grondmix erg luchtig is, zodat de wortels genoeg ruimte krijgen om te groeien.

 

Lees alles over Philodendron verzorging

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

30 cm

Standplaats

Normaal daglicht