Potmaat: 14 cmHoogte: ± 30 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglichtDiervriendelijk: Licht giftigWaterbehoefte: Gemiddeld

Philodendron Gloriosum

Philodendron Gloriosum

Philodendron Gloriosum

 24,95

De Philodendron Gloriosum is een prachtige bijzondere kamerplant. Deze plant heeft zich in korte tijd enorm geliefd gemaakt, omdat het een snelle groeier is.

Lees verder...

 24,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Philodendron Gloriosum is een bijzondere kamerplant. Deze plant is ontzettend geliefd, en dat is vanwege zijn prachtige, opvallende blad. De bladeren nemen snel toe in grootte, wat deze plant éxtra bijzonder maakt. De bladeren zijn namelijk fluweel groen met opvallende witte nerven. Nieuwe bladeren beginnen met lichtroze nerven die langzaam naar wit kleuren. Een echte aanwinst voor de plantenverzamelaar!

In Colombia kruipt de Philodendron tussen andere planten over de grond van het regenwoud. Veel planten maken zich met hun luchtwortels vast aan bomen, maar de Gloriosum stuurt ze juist terug de grond in. Hierdoor kan hij op verschillende punten voeding uit de grond halen. De glorieuze bladeren kunnen een lengte van wel 90 centimeter behalen. Zowel in het wild als in je woonkamer kunnen de prachtige bladeren een indrukwekkende grootte krijgen!

Let op! – Vanwege zijn tropische achtergrond heeft de Philodendron Gloriosum graag een plekje met een luchtvochtigheid boven de 50%. Om de luchtvochtigheid plaatselijk te verhogen kun je een kleine luchtbevochtiger neerzetten, of de sierpot van de plant op een schaaltje met hydrokorrels en water zetten.
Lichtbehoefte – Een plek met veel indirect licht maakt deze plant helemaal gelukkig. Onder de juiste omstandigheden is het een snelle groeier. De Philodendron kan best op een plek met minder licht staan, maar groeit dan trager.
Water geven – Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Het is belangrijk dat de grondmix erg luchtig is, zodat de wortels genoeg ruimte krijgen om te groeien. Verder raden we aan de bladeren niet te sproeien, omdat de velvet bladeren veel vocht vasthouden en daardoor schimmel kan ontstaan.

 

Lees alles over Philodendron verzorging.

 

Extra informatie

Potmaat

14 cm

Hoogte

± 30 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht

Diervriendelijk

Licht giftig

Waterbehoefte

Gemiddeld