Potmaat: 15 cmHoogte: ± 50 cmStandplaats: Normaal daglicht

Philodendron Gloriosum

Philodendron Gloriosum

Philodendron Gloriosum

 19,95

De Philodendron Gloriosum is een prachtige plant met felgroene bladeren en bijna lichtgevende nerven. De bladeren hebben een fluweelachtige textuur en glanzen in het licht. Het is een bijzondere plant die bijna nergens verkrijgbaar is!

Lees verder...

 19,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Philodendron Gloriosum is een hele bijzondere kamerplant! Deze plant is ontzettend lastig verkrijgbaar en is zeldzaam. Desondanks is hij wel erg geliefd, en dat is vanwege zijn prachtige opvallende blad. De bladeren zijn namelijk velvet groen met opvallende witte nerven. Een echte aanwinst voor de plantenverzamelaar!

In Colombia kruipt de Gloriosum tussen andere planten over de grond van het regenwoud. Veel planten maken zich met hun luchtwortels vast aan bomen, maar de Gloriosum stuurt ze juist terug de grond in. Hierdoor kan hij op verschillende punten voeding uit de grond halen! Zowel in het wild als in je woonkamer kunnen de prachtige bladeren een indrukwekkende grootte krijgen!

 

Let op! – Vanwege zijn tropische achtergrond heeft de Philodendron Gloriosum graag een plekje met een luchtvochtigheid boven de 50%. Om de luchtvochtigheid plaatselijk te verhogen kun je een kleine luchtbevochtiger neerzetten, of de sierpot van de plant op een schaaltje met hydrokorrels en water zetten.

Lichtbehoefte – Een plek met veel indirect licht maakt deze plant helemaal gelukkig, en onder de juiste omstandigheden is het een snelle groeier.

Water geven – Zorg ervoor dat de grond luchtvochtig blijft. Het is belangrijk dat de grondmix erg luchtig is, zodat de wortels genoeg ruimte krijgen om te groeien.Verder raden we aan de bladeren niet te sproeien, omdat de velvet bladeren veel vocht vasthouden en daardoor schimmel kan ontstaan.

 

Lees alles over Philodendron verzorging.

 

Let op: de plant heeft een lichte beschadiging op één blad. Dit is niet schadelijk voor de plant en er is een nieuw blad onderweg!

Extra informatie

Potmaat

15 cm

Hoogte

± 50 cm

Standplaats

Normaal daglicht