Potmaat: 12 cmHoogte: ± 30 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglicht

Philodendron Verrucosum

Philodendron Verrucosum

Philodendron Verrucosum

 39,95

De Philodendron Verrucosum is een prachtige groene plant met velvet bladeren. Het is een speciale verschijning met zijn glanzende bladeren, harige stengels en dieprode achterkant. Oorspronkelijk groeit hij in de regenwouden van Zuid-Amerika.

Lees verder...

 39,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Philodendron Verrucosum is een speciale groene kamerplant met fluweelachtige bladeren. De witte nerven geven een mooi contrast tegen de hartvormige groene bladeren, maar de achterkant is ook erg mooi! De rode stengels met witte beharing dragen een dieprode kleur over naar de achterkant van het blad. Kortom, een geweldige aanwinst voor je plantencollectie!

Deze plant groeit oorspronkelijk in de tropische oerwouden van Zuid-Amerika en is een bijzondere verschijning. Hij groeit voornamelijk op de grond op zoek naar een boom ter ondersteuning, al gebruikt hij deze niet om helemaal omhoog te klimmen. Zijn donkere velvet bladeren zijn ontzettend goed in het opvangen van licht, waardoor hij liever in de schaduw van andere planten en bomen groeit.

 

Let op! – Vanwege zijn tropische achtergrond heeft de Philodendron Gloriosum graag een plekje met een luchtvochtigheid boven de 50%. Om de luchtvochtigheid plaatselijk te verhogen kun je een kleine luchtbevochtiger neerzetten, of de sierpot van de plant op een schaaltje met hydrokorrels en water zetten. Als de plant iets groter wordt kun je hem het beste ondersteunen met een mosstok en dan zul je ook merken dat de bladeren groter worden.

Lichtbehoefte – Als je de Philodendron Verrucosum op een plek met veel indirect licht zet zul je merken dat hij ontzettend hard groeit, maar op een plekje met wat meer schaduw is hij ook erg blij.

Water geven – Hou de grond lichtvochtig. Het is belangrijk dat de grondmix erg luchtig is, zodat de wortels genoeg ruimte krijgen om te groeien.Verder raden we aan de bladeren niet te sproeien, omdat de velvet bladeren veel vocht vasthouden en daardoor schimmel kan ontstaan.

 

Lees alles over Philodendron verzorging.

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

± 30 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht