Potmaat: 17 cmHoogte: ± 50 cmDiervriendelijk: Niet giftigStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglicht

Polyscias Fabian Aralia

Polyscias Fabian

Polyscias Fabian Aralia

 20,95

De Polyscias fabian (Aralia) is een kamerplant die net op een kleine boom lijkt. De dikke stam en donkere, leerachtige blaadjes van de Polyscias geven het interieur…

Lees verder...

 20,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Polyscias fabian (Aralia) is een kamerplant die net op een kleine boom lijkt. De dikke stam en donkere, leerachtige blaadjes van de Polyscias geven het interieur een echt urban jungle-gevoel. De Polyscias fabian, ook wel Aralia genoemd, komt van oorsprong uit Azië en Afrika. Polyscias betekent ‘veel schaduw’ in het Grieks, maar laat je hier niet door verwarren: de Aralia staat het liefst op een licht plekje. De Griekse vertaling verwijst eerder naar het feit dat de Polyscias veel schaduw biedt. Wil je deze kamerplant toch graag op een donker plekje zetten? De Polyscias kan eventueel ook in de halfschaduw staan. Houd er wel rekening mee dat dat dit de groei een beetje kan beperken.

De Polyscias fabian ziet er misschien stoer en sterk uit, maar van binnen is het best een gevoelige plant. Zo verandert de Polyscias liever niet van standplaats en houdt hij niet van temperatuurwisselingen. Hij heeft ook wat meer aandacht nodig dan gemiddeld, maar deze prachtige kamerplant is het helemaal waard.

Let op! –  Verliest de Polyscias regelmatig blaadjes en/of produceert hij nauwelijks nieuwe blaadjes tijdens de lente en zomer? Dan krijgt de plant waarschijnlijk niet genoeg daglicht, en moet je hem wat dichter bij het raam zetten.
Lichtbehoefte – Zet deze Polyscias fabian op een plek met indirect zonlicht of in de halfschaduw.
Water geven – Geef de kamerplant regelmatig een beetje water om te potgrond constant vochtig te houden, zonder dat er een laagje water onder in de pot blijft staan. In de winter mag de potgrond kort opdrogen voor je weer water geeft. Besproei de plant regelmatig.

 

Lees alles over Polyscias aralia verzorging!

Extra informatie

Potmaat

17 cm

Hoogte

± 50 cm

Diervriendelijk

Niet giftig

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht