Potmaat: 12 cmHoogte: ± 40 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglicht

Polyscias Fabian Aralia

Polyscias Fabian

Polyscias Fabian Aralia

 12,95

De Polyscias fabian is een ideale kamerplant als je weinig ruimte hebt. Zelfs de kleinere versies van deze plantsoort hebben al behoorlijk stevige takken en zien er daardoor…

Lees verder...

 12,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Polyscias fabian is een ideale kamerplant als je weinig ruimte hebt. Zelfs de kleinere versies van deze plantsoort hebben al behoorlijk stevige takken en zien er daardoor uit als echte boompjes. De Polycscias fabian, ook wel Aralia genoemd, komt oorspronkelijk voor in Azië, maar is ook wel eens te vinden op tropische eilanden zoals Madagaskar. Deze kamerplant kenmerkt zich door zijn stevige stam en de donkergroene en paarskleurige leerachtige bladeren. Omdat deze Aralia gewend is aan een tropische omgeving, heeft hij wel wat eisen wat verzorging betreft. Hij staat het liefst op een lichte plek met een temperatuur boven de 20°C.

Polyscias betekent ‘veel schaduw’ in het Grieks, maar laat je hier niet door verwarren: de Aralia staat het liefst op een licht plekje. De Griekse vertaling verwijst eerder naar het feit dat de Polyscias veel schaduw biedt. Wil je deze kamerplant toch graag op een donker plekje zetten? De Polyscias kan eventueel ook in de halfschaduw staan. Houd er wel rekening mee dat dat dit de groei een beetje kan beperken.

Let op! – Iedere plant groeit op zijn eigen manier, maar dat is doordat de Polyscias Fabian een stam heeft, nog zichtbaarder. En dat is alleen maar leuk, dat maakt jouw plant uniek! Daardoor kan de plant op de afbeelding qua vorm afwijken van het exemplaar dat jij ontvangt.
Lichtbehoefte – Veel daglicht vindt de Polyscias fijn, maar laat de bladeren niet verbranden door direct zonlicht.
Water geven – Geef de kamerplant regelmatig een beetje water om te potgrond constant vochtig te houden, zonder dat er een laagje water onderin de pot blijft staan. In de winter mag de potgrond kort opdrogen voor je weer water geeft. Besproei de plant regelmatig.

 

Lees alles over Polyscias aralia verzorging!

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

± 40 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht