Potmaat: 14 cmHoogte: ± 50 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglicht

Rhaphidophora Celatocaulis

Rhaphidophora Celatocaulis

Rhaphidophora Celatocaulis

 39,95

De Rhaphidophora Celatocaulis heeft donkergroene, bijna zwarte, bladeren met een ribbelig textuur. Het is een echte klimmer die, onder de juiste omstandigheden, ontzettend snel groeit!

Lees verder...

 39,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Rhaphidophora Celatocaulis heeft donkergroene, bijna zwarte, bladeren en een ruige textuur. De bladeren groeien erg dicht op elkaar, waardoor de stam verborgen zit achter de bladeren. Vaak worden Rhaphidaphora’s verward met Monstera’s vanwege de groeiwijze, deze Rhaphidophora lijkt bijvoorbeeld erg op de Monstera Dubia.  Echter kan de Monstera enorme bladeren krijgen (vandaar ook zijn naam!) met meerdere inkepingen, terwijl Raphidaphora’s juist weer enorme lengtes kunnen bereiken.

De Rhaphidophora komt oorspronkelijk uit de tropische gebieden van Afrika, maar is inmiddels ook in Maleisië en Australië te vinden. De plant groeit van nature tegen bomen en hecht zich aan het schors vast. Door thuis zijn natuurlijke omgeving na te bootsen, is de plant aan een plank vastgemaakt. De plant heeft deze ondersteuning nodig om mooi en goed te kunnen groeien. Je zult zien dat zijn bladeren hierdoor groter zullen worden.

 

Let op! – De Rhaphidophora Celatocaulis heeft een relatief hoge luchtvochtigheid nodig om goed te kunnen groeien (boven de 50%). Zet de plant naast een luchtbevochtiger, in een kas of onder een stolp om de luchtvochtigheid hoog te houden. De plant is ook erg geschikt als terrariumplant.

Water geven – Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Met een potgrondmix met goede drainage (door potgrond te mixen met bijvoorbeeld perliet en boomschors) zorg je ervoor dat overtollig water goed weg kan lopen. Zorg ervoor dat er geen water in de sierpot blijft staan.

Lichtbehoefte – Rhaphidophora’s groeien het beste met veel indirect licht. Op een standplaats met minder licht zullen ze minder snel groeien en kleinere bladeren vormen.

 

Lees alles over kamerplanten verzorging.

 

Extra informatie

Potmaat

14 cm

Hoogte

± 50 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht