Potmaat: 14 cmHoogte: ± 50 cmStandplaats: Normaal daglichtDiervriendelijk: GiftigWaterbehoefte: Gemiddeld

Monstera Dubia Gatenplant

Monstera Dubia

Monstera Dubia Gatenplant

 34,95

De Monstera Dubia is een bijzondere kamerplant voor de echte plantenverzamelaar! Met zijn fluweelachtige bladeren springt hij direct in het oog. Een zeldzame aanwinst, die ook erg geschikt is voor in een terrarium.

Lees verder...

 34,95

Beschikbaarheid: 4 op voorraad

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Monstera Dubia heeft ontzettend mooie zilveren bladeren met blauwgroene nerven. Deze Monstera is vind je niet zo snel, maar hij is wel ontzettend geliefd! Naarmate de plant zijn volwassen vorm begint aan te nemen zullen de eerste fenestraties verschijnen; gaten/inkepingen in het blad. Om deze reden wordt de Monstera ook wel de gatenplant genoemd.

De Monstera Dubia is zo uniek omdat hij twee compleet verschillende verschijningen heeft. De jonge vorm van deze plant heeft smalle groene bladeren. In het wild kruipt deze Monstera over de grond op zoek naar een boom, waar hij naar boven klimt. Na ongeveer twee jaar wordt de plant volwassen en krijgt hij, net als zijn broertje de Monstera Deliciosa, gaten in zijn bladeren! Wanneer je de bladeren laat klimmen aan bijvoorbeeld een mospaal, dan kunnen de bladeren nog veel groter worden zoals je ze in de jungle tegen zou kunnen komen.

 

Let op! – De Monstera Dubia heeft een relatief hoge luchtvochtigheid nodig om goed te kunnen groeien (boven de 50%). Zet de plant naast een luchtbevochtiger, in een terrarium/kas of onder een stolp om de luchtvochtigheid hoog te houden.

Lichtbehoefte – Plaats deze plant op een plek met veel indirect licht en dan groeit hij ontzettend snel! Vermijd direct zonlicht.

Water geven – De Monstera Dubia houdt van een lichtvochtige bodem, dus zorg dat je één à twee keer per week een klein scheutje geeft. In de wintermaanden mag de grond eerst drogen voordat je de plant opnieuw water geeft.

 

Lees alles over Monstera verzorging.

Extra informatie

Potmaat

14 cm

Hoogte

± 50 cm

Standplaats

Normaal daglicht

Diervriendelijk

Giftig

Waterbehoefte

Gemiddeld