Potmaat: 9 cmHoogte: ± 15 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglicht

Rhaphidophora Hayi

Rhaphidophora Hayi

Rhaphidophora Hayi

 17,95

De Rhaphidophora Hayi is een bijzondere klimplant. De bladeren groeien dicht op elkaar en hebben een velvet textuur. Deze plant ziet er net wat anders uit dan andere planten, en dat maakt hem bijzonder!

Lees verder...

 17,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Rhaphidophora Hayi is een bijzondere plant vanwege zijn groeivorm. Deze klimplant wordt vaak vergeleken met een dakpan, omdat de bladeren groeien in een dakpan-patroon. De plant is plat en zijn bladeren groeien dicht op elkaar. De bladeren hebben een velvet-textuur met een donkergroene kleur en lichtgroene nerf. Hoewel familieleden van de Rhaphidophora (bijvoorbeeld de Monstera Deliciosa) doorgaans vrij grote bladeren kan krijgen, worden de bladeren van deze plant niet groter dan 12 centimeter.

De Rhaphidophora Hayi komt oorspronkelijk uit het tropische gedeelte van Azië en Australië. Momenteel wordt deze soort beschermd door Australië, omdat het bos is gekapt waar deze plant voornamelijk voorkwam. Gelukkig heeft de Hayi zich verspreid over meerdere gebieden en inmiddels is de plant ook verkrijgbaar op de plantenmarkt. In zijn natuurlijke omgeving groeit deze Rhaphidophora tegen bomen aan. Dit kun je thuis nabootsen door de plant tegen een mospaal of houten plank te plaatsen.

Let op! – De kamerplant heeft een vochtige en warme omgeving nodig. Daarom groeit hij ook erg goed als terrariumplant, vanwege de hoge luchtvochtigheid. Je kan de plant ook onder een stolp of naast een luchtbevochtiger plaatsen.
Lichtbehoefte – Zet de Rhaphidophora Hayi op een plek met veel indirect licht of onder een groeilamp. Op een plek met wat minder licht blijft hij ook goed groeien.
Water geven – Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft. Het beste kun je de plant in een rijke, luchtige en waterdoorlatende grond potten, om wortelrot te voorkomen.=

 

Lees alles over kamerplanten verzorging.

 

Extra informatie

Potmaat

9 cm

Hoogte

± 15 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht

0