Combideal: Combideal

Schaduw Plantenbox 4 stuks

Schaduw Plantenbox

Schaduw Plantenbox 4 stuks

 49,95

De Schaduw Plantenbox bestaat uit 4 verschillende Calathea’s. Hoewel deze kamerplanten er heel anders uitzien, hebben ze één gemeenschappelijk familietrekje: ze staan…

Lees verder...

 49,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Schaduw Plantenbox bestaat uit 4 verschillende Calathea’s. Hoewel deze kamerplanten er heel anders uitzien, hebben ze één gemeenschappelijk familietrekje: ze staan het liefst op een schaduwrijke plek in huis. De Schaduw Plantenbox is een ideale keuze voor wat minder lichte plekjes in huis. Deze kleurrijke kamerplanten komen van nature uit dichtbegroeide, tropische gebieden. Doordat grotere planten en bomen de zon blokkeren, zijn deze kamerplanten gewend aan schaduw. Ze hebben wel indirect daglicht nodig, dus zet de Calathea’s niet compleet in de schaduw. Een plekje in de halfschaduw is perfect. Fun fact: Calathea’s sluiten ‘s nachts hun bladeren en vouwen deze overdag weer open. Dit gaat soms zo snel, dat je de bladeren zelfs kunt horen ritselen!

De grootste planten uit de Schaduw Plantenbox zijn de Calathea medaillon (potmaat 19, ca. 70 cm hoog) en de Calathea rufibarba (potmaat 17, ca. 55 cm hoog). De twee kleinere Calathea’s hebben allebei potmaat 12 en zijn zo’n 40 cm hoog. Deze twee Calathea’s in potmaat 12 kunnen verschillen van de afgebeelde Calathea’s. Welke kleine Calathea soorten je krijgt, is afhankelijk van het aanbod.

Deze plantenbox wordt standaard geleverd exclusief sierpotten. 

Let op! – Je kunt de kamerplanten uit de Schaduw Plantenbox het beste regenwater of gefilterd kraanwater geven. Zo voorkom je dat er kalkvlekken op de bladeren ontstaan. Zet de planten niet in de buurt van de verwarming.
Lichtbehoefte –Zet de kamerplanten van de lente tot en met de herfst in de halfschaduw. In de winter mag je ze verplaatsen naar een lichte plek, uit direct zonlicht.
Water geven – Geef de kamerplanten regelmatig een beetje lauw water om de potgrond constant vochtig te houden, en zorg voor een goede afwatering. Besproei regelmatig rondom de bladeren.

Planten herkennen

Heb je de box ontvangen en vraag je je af welke plant welke is en zit er geen kaartje bij? Kijk even op de kwekerspot of de naam erin gegraveerd staat. Dit is bij een deel van de planten het geval. Staat de plantennaam hier niet genoteerd? Dan kun je altijd gebruik maken van de gratis Plantsnap app. Deze app herkent planten op basis van foto’s.

Lees alles over Calathea verzorging.

Extra informatie

Combideal

Combideal